Félidőben a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Félidőben a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Múzeumok Őszi Fesztiválja / 2019.09.23. – 11.10. / Országszerte több városban

Ha már őszi szünet, akkor érdemes kihasználni.
 
Főleg, ha „A világ csodái – felfedezések kora” jelmondathoz kapcsolódva 150 helyszínen 1500 programot kínálnak. Tudományos találkozások, biciklis barangolások, felfedezések pincétől a padlásig, interaktív élmények minden korosztálynak!
 
Ez lenne a Múzeumok Őszi Fesztiválja, amely ebben az évben szeptember 23. és november 10. között várja a látogatókat. Ezzel is garantálva, hogy senki se maradjon le a jóról és persze egy kis extra tudásról.
 
A fesztivál, a kiemelt Tudományos találkozások a múzeumban témájával olyan programok népszerűsítésére szeretné helyezni a hangsúlyt, amelyek a természettudományos, technikai, ipari, gasztronómiai felfedezések és változások hatásait kívánják bemutatni múzeumi környezetben. De nemcsak emiatt számít igazi különlegességnek a rendezvény, ugyanis olyan workshopokra is lehetőséget biztosít, amelyek a diákok könnyebb tanulását és a tananyag gyorsabb bevésődését segítik.
 
De, ha már programok, akkor bőven lesz miből válogatni. A nemzeti ünnepen, október 23-án a forradalom miniszterelnökének egykori otthonába nyerhetnek bepillantást a látogatók, míg a családok megismerhetik az egykori felkelők fegyvereit és a Vadászati múzeum minden szegletét.
 
A 2016-os év óta az őszi szünetben unatkozókra is gondoltak a szervezők. Október 26. és november 3. között, ugyanis számos program és tábor foglalhatja le a fiatalokat, a felnőtteket és a kisebbeket pedig krajcárgyűjtő játékkal várják a Bélyegmúzeumban.
 
A szentendrei Skanzenben az utolsó nyitvatartási hetében, az őszi szünet idején tökös témahéttel várják az érdeklődőket, ahol zseniális játékok, eszközök és finomabbnál finomabb tökös ételek lesznek.
 
A makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeum a családoknak szeretne kedvezni, ahol a kicsik kézműves programokon vehetnek részt, míg a felnőttek megtekinthetik a múzeum állandó és időszaki kiállításait. Egerben alkotónapokat fognak tartani, ahol egy-egy mesterségről lehet tanulni, míg Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum napközis tábort szervez, ahol a 3-8. osztályos diákok a kiállítások felfedezésén túl a videózás és filmkészítés rejtelmeibe is belekóstolhatnak.
 
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló rendezvény további programjairól a www.oszifesztival.hu weboldalon tájékozódhatnak bővebben.