Fotókiállítás - megnyitó a Get Closer Budapest jazz Fesztiválon

Fotókiállítás - megnyitó a Get Closer Budapest jazz Fesztiválon

Március 24. - április 23. // MOm Kult

A Get Closer Budapest Jazz Fesztivál keretében idén olyan jazzlegendák érkeznek Budapestre március 24. és 26. között, mint Ron Carter, John Scofield vagy Erik Truffaz. A hazai és nemzetközi kiválóságokat felvonultató koncertek mellett a fesztivál részeként megrendezett fotókiállításon két kiemelkedő tehetségű, eredeti látásmódú lengyel jazz-fotográfus munkásságából kapunk ízelítőt a Lengyel Intézet támogatásának köszönhetően: Pawel Karnowski képei a fesztivál ideje alatt, Jaroslaw Wierzbicki tárlata pedig ápr. 23-áig tekinthető meg a MOMKultban.  Míg Jarosław Wierzbicki a varsói Jazz Muzeum – Polska YMCA munkatársa a lengyel és nemzetközi jazz-világ Lengyelországban fellépő nagyjait örökíti meg, addig a Budapesten és Németországban alkotó Paweł Karnowski két újabb hazájában teszi ugyanezt.
 
Pawel Karnowski 1971-ben született Szubinban, Lengyelországban, jelenleg Stuttgartban és Budapesten él. Hosszú évek óta rendszeresen látogatja a nyugat- és kelet-európai jazzkoncerteket, jazzfesztiválokat és készíti digitális technikával első sorban fekete-fehér képeit. A jazzkoncerteken való elmélyülést, a fotózás nélküli élő zenehallgatást a mai napig  elsőrendű inspirációnak tekinti munkásságában. Évek óta együtt dolgozik számos hazai intézménnyel és fesztivállal, így a Lengyel Intézettel és a Budapest Music Centerrel (BMC) is. Önálló kiállítása volt eddig Budapesten, Győrben, Bydgoszc-ban, Krakkóban (Lengyelország), Prágában és a németországi  Schorndorfban.  
 
Jaroslaw Wierzbicki 1963-ban született Varsóban, a varsói Jazz Múzeum fotográfusa. Szenvedélye a zene, azon belül is a jazz, célja pedig hogy a jazz szenvedélyét fotóin megörökítse. A fotóiban rejlő varázslat, a művész őszinte lelkesedése magával ragad. Ábrázolása valóban megérinti a lélek húrjait és erős inspirációt jelent kortársainak is. Múzeumnak végzett munkája mellett önkéntesként is dolgozik a Daj Herbatę - Adj egy teát Alapítványnál.

Helyszín