Juhász Kata Társulat: Bemelegítés - Warm up

Juhász Kata Társulat: Bemelegítés - Warm up

Április 26. // Marczibányi Téri Művelődési Központ

A Nemzeti Táncszínház szervezésében mutatják be Juhász Kata Társulatának Bemelegítés című előadását április 26-án, szerdán 19:00 órai kezdéssel a Marczibányi Téri Művelődési Központban (1022 Budapest Marczibányi tér 5/A).
 
A Bemelegítés című előadást kifejezetten fiataloknak, leginkább a 10-14 éveseknek szánták. Az elmúlt 3 évben azonban más korosztályoknak is sikerrel játszották: tetszéssel fogadta a kisiskolás és a felnőtt közönség egyaránt. Ez alkalommal színházi körülmények között, családi programként ajánlják a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén Békés Pál alkotói díjat nyert interaktív előadást.
 
A BULLYING, a gyermekek közötti verbális és fizikai agresszió napjainkban egyre többféle formában jelenik meg. A játékos csúfolódástól a kiközösítésen át a fizikai bántalmazásig mindennel találkozhatunk az iskolában és azon kívül. Jelen előadás alkalmat teremt, hogy erre a problémára a gyerek a szülővel együtt reflektálhasson.  A bemelegítés témáját a közösségben való létezésre fókuszálva vetik föl. Hiszen mondhatjuk, hogy az ember, -ha nem is gondol erre– különböző életkoraiban, élete különböző stádiumaiban mindig bemelegít: készül, edz, felkészül valamire. Gyermekként, majd kisebb vagy nagyobb kamaszként készül, „melegít” a felnőtt életre, annak a -több-kevesebb változtatással- mindannyiunk életében lefuttatandó „programnak” a végrehajtására, amely fizikai (élő) de főként társas lény mivoltunkból következik.
 
A darab egyszerre használja a beszélt és a mozgásnyelvet. Mozgásvilágát tekintve a darab, amint azt a cím is sejteti: bemelegítés, amely során a szereplők eljutnak a látványos, akrobatikus elemekig az akrojógát ötvözve a kortárs tánccal. 
 
Előadják: Géczy Roland, Keresztes Patrik, Mikó Dávid
 
Koreográfus: Juhász Kata
 
Zeneszerző: Csizmás András
 
Szövegek: Müller Péter Sziámi és a táncosok
 
Koncepció: Lóky Tamás
 
Drámapedagógus konzultáns: Bethlenfalvy Ádám
 
Támogatók: NKA, EMMI, Nemzetközi Visegrádi Alap, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ