Kezdd sportosan a szeptembert!

Kezdd sportosan a szeptembert!

Családi Mozgásfesztivál, 09.08., Orczy-park

A szív- és érrendszeri problémák sajnos hasonló hungarikumnak minősülnek, mint a pálinka vagy a kürtőskalács. Ez pedig szorosan összefügg azzal, hogy a népesség jelentős része kizárólag akkor hajlandó intenzívebb testmozgásba kezdeni, ha menekülni kényszerül. Pedig a testmozgás nem csupán a fizikai, de a mentális egészségre is pozitív hatással van. Bizonyított tény, hogy aki rendszeresen mozog, boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak érzi magát.
 
Kiváló gyógyszer a stressz, szorongás ellen, és feszültségoldó funkcióval is bír. Emellett már-már közhelyszámba mennek a sport szervezetre gyakorolt pozitívumai: a rendszeres testmozgás jót tesz a szív- és keringési rendszernek, a tüdőknek, a kilók elleni küzdelemhez pedig egyenesen elengedhetetlen. (Az elhízás pedig – ha nem is a szó szoros értelmében – ugyancsak népbetegség Magyarországon.) Köztudott, hogy az újévi fogadalmak jobb esetben 2-3 hét után feledésbe merülnek, így miért ne lehetne a szeptember az életmódváltás és az újrakezdés időszaka? Többek között azért is, mert a Magyar Szabadidősport Szövetség szeptember 8-án rendezi meg a XXI. Családi Mozgásfesztivált, melynek a megújult Ludovika Campus Orczy-park ad otthont.
 
Az egynapos programon az érdeklődők több mint hetvenféle mozgásforma közül válaszhatnak: „Ha közelebb kerülnél a kínai kultúrához, próbáld ki a mediballt, ami egy, a thai chin alapuló labdajáték. Ha nem tudnál dönteni a pingpong vagy foci között, akkor a két sportág fúziója, a teqball ideális lehet számodra. De kipróbálhatsz trükkös bringákat, megannyi gördülő járművet, népi játékokat, gólyalábat, megtanulhatsz biztonságosan esni, továbbá meggyőződhetsz róla: csupán legenda, hogy csak a téli hónapok alkalmasak síelésre Magyarországon. Emellett a szervezők egészségmegőrző és szűrőprogramokkal is várják a családokat.