Még pár napig tekinthető meg a Budai Ifjúsági Parknak emléket állító tárlat

Még pár napig tekinthető meg a Budai Ifjúsági Parknak emléket állító tárlat

A magyar beat-rock hőskora és egy nemzedék előtt tisztelgő tárlat akár egy könnyűzenei múzeum előfutára is lehet.

Tavaly szeptemberi nyitása óta majd 3000 ember látta a Volt egyszer egy Ifipark… című tárlatot, s közel négyezren követik a Facebookon is a kiállítással kapcsolatos  híreket. A Várkert Bazár Déli palotáiban található interaktív tárlaton száznál is többen kértek dalokat, és szinte egy egész úttörőcsapat adta meg a nyakkendő- és szoknyahosszát az egykori Budai Ifjúsági Park legendásan szigorú öltözködési szabályait megidézve. Az Azok a régi csibészek című poptörténeti talkshow-sorozatnak négyszer adott otthont a kiállítás: visszatérhetett az Ifiparkba Schuster Lóránt, Pataky Attila, Török Ádám és Kóbor János is. A kísérőrendezvényeknek rendszerint kicsinek bizonyult a kiállítótér, csak az igazán frissek és gyorsak fértek be, de aki nem jött el, a számítógépe előtt pótolta az élményt: a beszélgetésekről készült videókat eddig közel háromezren töltötték le.
 
A Volt egyszer egy Ifipark… című kiállítás még február 28-ig látogatható a Várkert Bazárban, keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között. A tárlat Facebook-oldalán február 26-ig minden nap nyereményjátékot hirdetnek, melynek keretében 2-2 belépőjegyet sorsolnak ki a résztvevők között.
 
A tárlat rendezői, Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője és Vass Norbert, a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzéséért Alprogramja koordinátora szerint a hiánypótló kiállítás egy nagyszabású könnyűzene- és popkultúratörténeti múzeum előfutára lehet. A kiállítás az NKA Cseh Tamás Program keretében valósult meg, kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.
 

Helyszín: Várkert Bazár (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.)