Somló Dávid - Kerengő

Somló Dávid - Kerengő

Május 12-13. // Artus Stúdió

Egyszerre közösségi koreográfia, a nézőt átölelő hang kompozíció és bensőséges meditáció egy üres épület terein. A ‘Kerengő’ arra keresi a választ hogy miként létezünk és létesítünk kapcsolatot amikor nem maradt más csak sétálni és hallgatni. 
 
A darab kezdete előtt minden néző kap egy sor egyszerű instrukciót, egy a teren keresztül vezető útvonalat és egy hangszórót, amely az előadás zenéjét tartalmazza. A résztvevők az előadás során ezeket az útvonalakat követve, a hangokat körbe hordozva együtt teremtik meg a darab egyedi hang és tér élményét, interakcióba lépve egymással és az épület tereivel. Az ARTUS Studió gyárépületét a résztvevők által bejáró darab így lesz egyszerre helyspecikus performansz és a nézőkben megszülető közös színházi élmény. 
 
Somló Dávid Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készít, amelyek mozgó hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Elődásai bemutatásra kerültek szerte Európában és Brazíliában is többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), NOW'16 (UK), Audiograft Festival (UK), Montag Modus (GER) és UH Fesztivál (HU) keretében. Az L1 egyesület rezidens művésze 2017-ben.
 
“Az egyszerű instrukciók/korlátok megnyitják a lehetőséget a komplexitásba való elmerülésbe. Műhelymunka társas kapcsolódásokból. Mikrokozmosz volna a legtalálóbb egyszavas kritika. (…) A tér és idő fundamentális aspektusai Somló érzékeny kezelésével lettek megteremtve és újrateremtve. ” Alexandra Baybutt, Bellyflop Magazine
 
Az ARCCAL a halnak, az ARTUS újgenerációs programjának keretében:
 
Somló Dávid – Kerengő
Közösségi Hang Performansz/Kollektív Gyárélmény
 
2017. május 12. 18:00, 19:30 és
2017. május 13. 10:30, 18:00, 19:30
 
Előadásonként 20 résztvevő vehet rész. 
Jegyár: 1600/1000 Jegyfoglalás: info@artus.hu
 
Koncepció, Kompozíció: Somló Dávid
Alkotótárs: Kontur Balázs
 
Támogatók: Artus Stúdió, L1 Egyesület, EMMI