Színházak éjszakája

Színházak éjszakája

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő játékos, színházi kulisszajárás idén már egész nagy méreteket ölt.

Szeptember 16-án több mint 30 színház nyitja meg kapuit, az esemény elnevezésével ellentétben ráadásul nemcsak éjjel, hanem nappal is. Lehet barangolni a csodás épületekben, beszélgetni a társulat tagjaival, egyedi színpadi produkciókat elcsípni, sőt lesz szerepcsere, improvizáció, felolvasó-, playback-színház, tánc, színpadtechnikai show, szabadegyetem és nyílt próba is. A 2017-es Színházak Éjszakájára ráadásul nem is akármilyen dallal és videóval lehet hangolódni: a The Biebers Rakjuk össze! című zenés filmjében hat fiatal színésznő, Lovas Rozi, Borbély Alexandra, Trokán Nóra, Görgényi Fruzsina, Kopek Janka és Eke Angéla formálják meg a The Biebers zenekar tagjait. Kiszemeltünk néhány színházat, ahová már biztosan érdemes lesz ellátogatni idén. 
 
Bethlen Téri Színház
  • Mary és Max különkiadás – élmény MEG tapasztalás: a különleges, színházi akadálypályán közelebb kerülhetsz az autizmussal élők világához. Közreműködnek a Találkozások tehetséggondozó program Mary és Max című előadásának alkotói.
  • „Egy kicsi mozgás mindenkinek kell” – bemutatkoznak a Gangaray Trambulin fiatal táncosai, sőt, a vállalkozó szellemű nézőket meg is mozgatják!
  • Jó, a Rossz és a Loop színészzenekar koncertje: pop-rock klasszikusok puritán hangzásban: David Bowie, Depeche Mode, Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers és Pink Floyd.
MU Színház
  • Termini: Nyílt táncpróba családok számára
  • Molnár Csaba – SÍN: CMMN SNS PRJCT: Az előadás remek alkalmat ad arra, hogy a nézők közösséggé formálódva részt vegyenek egy előadás alakításában, felelősséget vállalva, közös döntéseket hozva befolyásolják annak célját. És a páratlan élmény részeként akár maga az előadás is egy néző tulajdonába kerülhet.
Trafó
  • Egy utas találkozása a fiatalemberrel holdvilágnál: Honnan jöttünk? Mit akartunk? Hol tartunk most? Hová lett az elképzelt jövő? Álmok és emlékek – avagy önreflektív és dokumentarista kivesézés a Táp Színháztól egy felvonásban. Teret s időt hagyva természetesen az építő beszólásoknak, hogy te se maradj egyedül.
  • Antré Xtra – Szeri Viktor: A Trafó és a Műhely Alapítvány közös programsorozatában, az Antréban új kezdeményezéseknek, friss szemléletű fiatal alkotóknak kíván bemutatkozási lehetőséget teremteni a Trafó Stúdióban. Szeri Viktor idén nyáron kezdett el dolgozni új munkáján, aminek első fázisába most egy ongoing performansz keretein belül nyerhetnek betekintést.
További résztvevő színházak: 
 
Átrium, Baltazár Színház, Budapesti Operettszínház, Budapest Bábszínház, Centrál Színház, Dumaszínház, Fórum Színház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek – és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Állami Operaház, Momentán Társulat, Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Örkény István Színház, Pesti Magyar Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Art&Café, RS9 Színház, Szkéné Színház, Thália Színház, Trip Színház, Turay Ida Színház, Újszínház, Vidámszínpad, Vígszínház.