Tarot Kert – Az Élőkép Színház személyes interaktív önismereti előadása

Tarot Kert – Az Élőkép Színház személyes interaktív önismereti előadása

Május 27. // Varga Márton Kertészeti Iskola japánkertje

A Tarot kert kivételes előadásformát követ: kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba vagy ha úgy tetszik filozófikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet ez alkalommal egy japánkertkert, melyben a látogató egyénileg bolyong. Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül kell választani. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a kertben tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban. 
 
Ha a látogató elindul önmagát megkeresni és megismerni, a kert kis tereiben rá váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, akinek az a feladata, hogy felismerje, melyek számára azok a tükrök, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk. 
 
Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők – azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében. Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket illetve elhatározásokat tegyen, melyek kihatnak majd az egyéni életére is. 
Az önismereti játékhoz ajánlott a Nagy Arkánumok jelentésének alapszintű ismerete, hiszen így könnyebb elmélyedni a szerephez szóló üzenetek jelentéseinek értelmezésében vagy átélésében.
 
Az Tarot Labirintus 2003-2014 között 12 éven át minden évben felépült a Sziget Fesztiválon, és számos további fesztiválon Győrben (Győrkőcfesztivál), Budapesten, Újvidéken (INFANT) és Lille-ben (Lille 3000) is vendégszerepelt már. 2015-16-ban Kiscelli romtemplom kriptájában, 2016-ban pedig itt ebben a japánkertben is sikerrel szerepelt már a Tarot labirintus építmény nélkül is.
 
 „Az Octopus Tarot Labirintus „meghívás az önmagunkkal való találkozásra, önismereti igényeink kielégítésére és vállalására – méghozzá egyénileg, ki-ki a maga útját bejárva. Egy felelősségteljes utazás, mely a Tarot egyes archetípusait megszemélyesítő labirintuslakókkal folytatott interaktív találkozások hatására mély lenyomatot hagy, és egyre mélyebbre és mélyebbre hatol a játék előrehaladtával. Egy valós tapasztalat, mely lecsupaszít és megváltoztat, átalakítja azt, aki belép...” (Daniele Rizzo)
 
Helyszín: Varga Márton Kertészeti Iskola japánkertje, 1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60, megközelítés a Kövér Lajos utca felől
Időpont: 2017. május 27. 14.00 – 19.30, belépés egyesével 14.00-18.00 között
Hossz: egyéntől függő
Nyelv: magyar, angol
Ár: a bent töltött idő szerint, megkezdett fél óránként 1500 Ft, plusz a kert látogatásának ára 500 Ft
Foglaló (az első fél óra díja): 2000 Ft
 
Az előadásra a regisztráció kötelező a www.livingpicture.org oldalon! 
 
A regisztráció és a foglaló utalása együttesen jelenti az érvényes helyfoglalást, a jegyár fennmaradó része a bent töltött idő függvényében a helyszínen fizetendő. A program keretében a látogatókkal egyénileg foglalkozunk, így a részvételi díj ennek megfelelően fél óránként 1500 Ft. Kérjük, hogy számoljon azzal, hogy érkezéskor előre elkérjük a zárásig tartó időszak árát, melyből a látogatás végén időarányosan visszafizetjük a fennmaradó összeget.
 
A Tarot kertben 24 szereplővel találkozhat egyéni sorrendben. Egy órába átlagosan 6 találkozás fér bele, így aki minden szereplővel találkozni szeretne, annak a látogatás várhatóan közel 4 órás is lehet. A látogatást bármikor le lehet kerekíteni és be lehet fejezni, 19.30-kor pedig bezár a kert.
 
Szereplők: 
1. Mágus: Visi Márton
2. Papnő: Balogh Janka
3. Uralkodónő: Törzsök Kata 
4. Uralkodó: Zemlényi-Kovács Barnabás
5. Próféta: Fenyvesi András 
6. Válaszút: Földvári Eszter
7. Kocsihajtó: Bérczi Zsófia
8. Igazságosság: - 
9. Remete: Tankó Barnabás
10. Sorskerék: Szabó Ági
11. Erő: Marosán Médea 
12. Akasztott: Dulics Éva
13. Halál: Fenyvesi Boga 
14. Mértékletesség: -
15. Ördög: Grégory Chevalier
16. Torony: Kontur Balázs
17. Csillag: Bodócs Diána 
18. Hold: Sipos Orsolya
19. Nap: Hrotkó Heléna
20. Ítélet: Jobbágy Bernadett
21. Világ: Varga Heni
22. Bolond: Zemlényi-Kovács Zoltán 
23. Föld: Gulyás Magda 
24. Kapu: -
 
Művészeti és projektvezető, rendező: Bérczi Zsófia
Jelmezek és kártyák: Bérczi Zsófia