Tipográfia, graffiti és retro-futurizmus

Tipográfia, graffiti és retro-futurizmus

különleges kiállítás nyílt a hazai sneaker boltban

Harmadik kiállításával jelentkezik a Footshop Art Space nevű eseménysorozata: ezúttal az ismert tipográfus és grafikus, Horváth Attila alkotásait ismerhetjük meg, aki az Official Classic grafikai stúdió és webshop társalapítójaként vált ismertté.
 
 
A Footshop több, mint egy sneaker store: különböző rendezvénysorozataival rendszeresen felhívja a figyelmet a kortárs alkotókra. Hazai és európai viszonylatban is ritka, hogy egy ruha- vagy cipőüzlet kiállítótérként is funkcionál, a Footshop esetében azonban bevált ez a recept: az Art Space nevű kiállítássorozat keretein belül eddig olyan művészekkel ismerkedhettünk meg, mint Rok vagy Daniel Labrosse. Ezúttal egy tehetséges magyar grafikus munkáit tekinthetjük meg: október 18-án indult Horváth Attila, azaz Official Classic első önálló kiállítása. 
 
Az 1981-ben született Horváth Attila kedvenc videojátéka, a Wipeout hatására kezdett el megismerkedni a különböző grafikai megoldásokkal, de retro-futurista jellegű munkájára a 90-es évek graffitikultúrája és a 70-es, 80-as évek vizuális kultúrája is hatással volt.
 
“Gyerekkoromban sokat kosárlabdáztam, és elég hamar elkezdtünk graffitizni”- mesélte a művész. “Azt hiszem, a kosárlabda nem más, mint a hiphop kultúra kapudrogja”-tette hozzá nevetve. “Aztán beleszerettem a betűkbe. Meglátok egy formát és próbálom végigvinni az ABC-n. Ez a kiállítás egyfajta összefoglalása annak, amit én csinálok. Tíz év munkáját sűrítettem bele. “
 
A szakember 2009-ben alapította meg Official Classic nevű grafikai stúdióját, amelynek a tipográfia és a vektorkészítés mellett számos megrendelésre készült projektje is van. Az Official Classic munkáival számos neves szakmai kiadvány foglalkozott már: feltűnt többek között az IdN Magazine-ban, a Belio Magazine-ban, illetve rendszeresen találkozhatunk velük a Behance kiemelt alkotásai között. A Footshop Art Space eseménye lesz Horváth Attila első önálló kiállítása, melyen kedvenc témáival, betűtípusaival és munkáival találkozhatnak az érdeklődők. 
 
A kiállítás október 18-tól november 8-ig megtekinthető a Footshop budapesti üzletében (Kristóf tér 4.), az alkotó munkái pedig a következő linken elérhetők: