Temesi Berci: On Time - Az ország egyik legkeresettebb basszusgitárosa ezúttal szólóban

Temesi Berci: On Time - Az ország egyik legkeresettebb basszusgitárosa ezúttal szólóban

A Magyar Jazz Napján, szeptember 14-én jelenik meg...

A Magyar Jazz Napján, szeptember 14-én jelenik meg Temesi Bertalan (Berci) basszusgitáros, oktató, producer és zenei rendező első szólóalbuma „On Time” címmel. Az idáig 55 hazai albumon közreműködő zenész – a Music Fashion kiadó gondozásában megjelenő korongon - kilenc kellemes, smooth jazz dallal örvendezteti meg az igényes zene kedvelőit. Az albumot a megjelenés napján a 22. Budavári Borfesztivál jazz színpadán mutatja be élőben is a nagyközönség előtt.

„Az első szólólemezem alkotásakor a célom a prémium minőség volt. Zeneileg, megjelenésében, és üzenet tekintetében egyaránt. Lehetőség, hogy megmutassam azt a mosolyt magamból, személyesebben, amit immáron 15 éve, 55 nagylemezen és megszámlálhatatlan koncerten adhattam a háttérben dolgozva lelkiismeretesen, az általam mélyen tisztelt művészek mögött” – fejtette ki első saját albuma kapcsán a gondolatait Berci, aki a hazai könnyűzenei élet kultikus nevei mellett az X Faktor, és a Megasztár tehetségkutatók legsikeresebb alakjainak is kölcsönözte zenei tudását.

Temesi Berci- az út a progresszív rocktól az ARTISJUS- díjig

ARTISJUS díjas előadóművész. 2003-ban az év basszusgitárosa, 2012 őszén a Magyar Jazz Szövetség különdíjasa. Az I. Smoothjazz dalverseny díjazottja. Jelenleg az RTL KLUB televízió csatorna zenei rendezője. Az MTVA hétvégi műsorainak - Legenda, Luxor - Lotto Show, Magyarország, szeretlek!- zenei munkatársa . A TV2,“Ének iskolája” című zenei tehetséggondozó műsor zenei munkatársa. A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének elnökségi tagja, és a 2011-es ARTISJUS választmány jelöltje. A Magyar Jazz Szövetség, és az Előadói Jogvédő Iroda Egyesület jogdíjfelosztási választmány tagja.

A Black-Outtól a Garami Funky Staff-ig

2011. májusában az amerikai - huszonötszörös Billboard lista első helyezett - jazz zongorista, pozanos, zeneszerző, Brian Culbertson európai turnéjának budapesti állomásán zenekarvezetőként dolgozott. 1999-2013 között elsősorban session zenészként olyan előadókkal dolgozott, mint Charlie, Tátrai Tibor, Póka Egon, Babos Gyula, László Attila, Keresztes Ildikó, Lerch István, Tony Lakatos (USA), Brian Culbertson (USA),Christina Bien (POL), Szekeres Adrien, Zséda, Caramel, Király Viktor, Takács Nicolas, Vastag Csaba, Kocsis Tibor, Janicsák Veca, Gáspár Laci, Tóth Gabi, Oláh Gergő, Tóth Vera, Oláh Ibolya, Wolf Kati, , Éliás Jr., Gitano LIVE, Garami Funky Staff. Tagja volt a Stonehenge és a Black-Out zenekaroknak, valamint olyan sikerprodukciók alapító tagja volt, mint a Kowalsky meg a Vega, és a Czutor Zoli nevével fémjelzett Belmondo. Sikeres hangszeres oktató, ingyenes online video kurzusai nagy látogatottságnak örvendenek a basszusgitárosok között.

Albumbemutató a Budai Várban

A Music Fashion kiadó gondozásában megjelenő albumot a közönség először a Budavári Borfesztiválon szerezheti be, ahol a közkedvelt zenész a borünnep jazz színpadán – stílusosan a Magyar Jazz Napján - mutatja be először élőben a lemezt.


Temesi Berci: On Time
Megjelenés: 2013 09.14
Kiadja a Music Fashion Art & Management.
www.musicfashion.hu
info@musicfashion.hu