Másokat szeretni - 10 új dal a Jazzékieltől

Másokat szeretni - 10 új dal a Jazzékieltől

Öt év várakozás után elkészült a Jazzékiel Másokat...

Öt év várakozás után elkészült a Jazzékiel Másokat szeretni című harmadik nagylemeze, melyet hamarosan tavaszi koncertek is követnek. A banda a kétezres évek végi budapesti alternatív klubszcéna egyik fontos zenekaraként 2011-ben vonult vissza a koncertezéstől. A 10 vadonatúj felvételt tartalmazó album a Mamazone kiadó gondozásában látta meg a napvilágot február másodikán.

A csendes pihenőről, a lassan csiszolt sötét hangulatú dalokról és azok elkészüléséről Jakab Péter, a zenekar énekese mesélt: „Igazából kicsit romantikus elképzelés, hogy öt éven keresztül készült a lemez, de tény, hogy először amikor a Szabó belépett, akkor írtam ki még a megboldogult MySpace-re, miszerint "Elkezdtük a dalírást, ez hamarabb kijön mint az előző". Mert ugyebár addig a Holy Shit két és fél évére gondoltuk, hogy sok. Kicsit árnyalni kell azért: öt év alatt több részletben készült a lemez. Bár az első dalvázlatok 2009-ben már megvoltak, de stúdiózni csak 2013. júniusában kezdünk, amikor először kapartuk össze magunkat. Akkor ismerkedtünk meg Korompai Bencével is, aki az egyik legnagyszerűbb hangmérnök, akivel valaha is dolgunk volt. A hangversenyzongorától kezdve a százéves glockenspielen keresztül, a templomi harmóniumon át a cirkuszi üstdobig gyakorlatilag mindent kipróbáltunk, amit a raktárban találtunk. Az egyik fő vezérelv az volt, hogy ne cizelláljuk szénné. Ezt úgy hidaltuk át, hogy számos zenei rész ott született a stúdióban improvizálva. Ezután némi R33-as kiegészítő felvételek következtek, majd egy évre megint pihenni ment az anyag.”

A csendet a 2014 tavaszán, a Record Store Day alkalmából megjelentetett Mi már leszoktunk róla című 7” inch-es vinyl EP-vel törte meg, melyről a címadó dalhoz és a nagylemezre is felmásolt Portugálhoz videó is készült. A zenekar végül ősszel tért vissza a színpadokra, valamint ezzel egy időben a stúdióba is, hogy befejezzék az énekfelvételeket. A most megjelent Másokat szeretni albumról ugyan dalrészlet már egy neves brit modellügynökség reklámfilmjében is debütált, mostantól azonban az egész lemez elérhető a Jazzékiel Bandcamp oldalán, hamarosan pedig a jelentősebb online zeneáruházakban is. Aki a fizikai formátumban hisz, annak jó hír: márciustól a koncerteken már megvásárolható lesz az Másokat szeretni album, valamint országszerte a lemezboltok polcaira is felkerül.



A zenekar tavasszal hordozza körbe friss lemezét az országon, elsőként március 13-án, Szegeden a Rongy Kocsmában, majd április 3-án Pécsett a Pécsi Est Cafében, április 18-án pedig a fővárosi RoHAM Bárban lépnek fel, de kedvenc fesztiváljukon, a Fishing On Orfűn is bemutatják majd az új anyagot.