A Baggerbuilders katonai dobozosa

A Baggerbuilders katonai dobozosa

Betolták az EMAT fotóstúdiójába, és beindult a nosztalgia. A Baggerbuilders műhely Army Model utánzata visszarepít a világháborúba, pedig nincs egy régi alkatrésze sem. De mégis: a Thompson géppisztol

A Harley-Davidson típusai közül valószínűleg a WLA a legismertebb. Nem csak az igazi háborúban volt sikere, hanem a kereskedelmi harcban is, mert a kormányzati megrendelésnek köszönhetően gyűrte le a nagy rivális Indiant. Nálunk sokáig ez volt az egyetlen elérhető Harley, mert csak ez jutott, ahogy itt-ott elmaradt néhány használható példány a csapatok után. Ezt használta ki a Baggerbuilders, mert a Twincam blokkos bagger úgy állít emléket az Army Modelnek, hogy messziről akár össze is lehetne téveszteni vele.

A látszat ellenére egy régi alkatrész sincs rajta, csak mai anyagból dolgoztak, amit pedig nem lehetett beszerezni vagy átalakítani, azt elkészítették maguknak. Adoptálták a WLA látványát a nyújtott dobozos baggerek stílusirányzatába, ezért az arányok megtartásához kisé magasabb lett a korabeli motornál. Az összkép viszont tökéletes, a bagger műanyag dobozai remekül helyettesítik a háborús idők bőr oldaltáskáit. A fényezés egy árnyalattal világosabb az eredeti olivazöldnél, hogy jobb kontrasztot adjon a mattfekete alkatrészekkel.

A Baggerbuilders, mint Magyarország külföldön egyik leginkább ismert műhelye a magyar bajnokságon ezzel a motorjával az Old School kategória második helyét szerezte meg.