Nimbus

Nimbus

"A Tachov-i TMT műhelyből egy négyhengeres szívű, versenyszellemű motor gördült ki…"

Tomas, a cseh TMT műhely mestere nagyot alkotott. Elképesztően hangsúlyos, és szokatlan a négyhengeres motorjával. Az alap pedig igen vegyes. Tartalmaz HD-tól Dnepr-ig, gőzmozdonytól Fishbone-ig, autótól Vitalux-ig igen sok dolgot.
A Tachov-i  TMT műhelyből egy négyhengeres szívű, versenyszellemű motor gördült ki…Tomas igen lelkes volt, mikor nagyjából egy évvel ezelőtt egy négyhengeres Nimbus-t szerzett be.

Nimbus… Európa nagy részén nem túl elterjedt motor. Sőt, semennyire. Négyhengeres, 1958-as. A dán motorkerékpár gyártó terméke eléggé nem szép látvány. Alapja egy szegecselt váz, vas profilból. Bár valószínűleg könnyen javítható a váz, de ez kevés a lelkesedéshez. A tank egy régi tűzoltókészülékből van, a kis kürt pedig egy gőzmozdonyról. A nyereg laprugós felfüggesztésű.
A motor megbízható, és ezért volt népszerű Dániában. A hadsereg és a postások csak ezt használták.
Tomas-nak volt egy nagy álma, hogy építsen a maga számára 1/4 mérföldes versenyre egy ´58-as motorkerékpárt. Be is teljesítette, ezért vannak ilyen vonalban az első villák. Ez a legjobb az egyenes menethez.
Ne lepődjünk meg, ha a motort nem csak az EMAT-on látjuk jövőre, hanem akár Kunmadarason. Gyorsnak nem gyors. Nyerni a 400 méteren nehéz lesz, de a hatás komoly lehet…