5 módszer a kellemetlen lehelet megelőzésére

5 módszer a kellemetlen lehelet megelőzésére

Kiváló természetes megoldások

Kellemetlen leheletünk sajnos nem csak bennünket zavarhat, hanem sokszor a körülöttünk lévő emberek életét is megkeserítheti. Általában nincs kéznél nálunk mindig fogkefe és fogkrém, így legtöbb esetben előkapunk egy rágógumit a farzsebből, ám számos – jóval egészségesebb – módszer létezik a kellemetlen szájszag elűzésére. Mi most öt kiváló természetes megoldást mutatunk be.
 
Ivóvíz: egyszerű, de nagyszerű technikája a kellemetlen leheletet okozó baktériumok elűzésének. Gargalizáljunk és öblögessünk vele pont úgy, mint fogmosás közben, ám a folyadékot ez esetben akár le is nyelhetjük. Az ivóvíz beindítja a nyáltermelést, a nyál pedig elűzi a kompromittáló baktériumokat.
 
Rostban gazdag gyümölcsök-zöldségek: Amikor ráharapunk egy almára, répára, vagy zellerszárra, szinte leradírozzuk a fogainkról a lepedéket, ráadásul újfent beindul a nyálelválasztás, ezáltal pedig egy „frissítő zuhanyt” vesz a szánk is.
 
Menta: szinte bármelyik piacon, illetve a legtöbb bolt polcain is megtalálhatjuk, de a kertben is nagyon jól megterem. Nem véletlen, hogy menta-aromával ízesítenek számos rágógumit, hiszen erőteljes hűsítő hatása mesterien frissíti fel a leheletet. Egyszerűen rágcsáljunk el egy mentalevélkét, és a kívánt hatás azonnal érezhető lesz.
Fahéjas tea: A fahéjas tea nem csak elmondhatatlanul finom, de segít frissen tartani a leheletünket is. Ennél talán már csak az almás-fahéjas tea lehetne jobb kombináció.
 
Szegfűszeg: a mennyei fűszer nem csak sütemények, illetve szószok ízesítésére kiváló, hanem remek módszer a szánk tisztántartására is. Óvatosan rágcsáljunk el két szemet: antibakteriális hatása miatt csökkenti a kórokozók számát, ugyanakkor kellemes aromájával felfrissíti a leheletet. Ha túl erősnek találjuk az ízét, akár a teánkat is megfűszerezhetjük vele. Fogfájás, illetve köhögés ellen is kiváló megoldás.
 
+1 tipp: A kellemetlen szájszagot, avagy a halitózist többnyire a szájban élő kéntermelő baktériumok váltják ki, melyek gyakran a nyelven telepednek meg, ezért fontos, hogy fogmosáskor a nyelvünket is finoman megtisztítsuk.