RCKSTR Light: 8 meggyőző érv, hogy miért tartsd távol magad a „fogyókúráktól”

RCKSTR Light: 8 meggyőző érv, hogy miért tartsd távol magad a „fogyókúráktól”

1.Az alacsony kalória bevitelen alapuló fogyókúrá...

1. Az alacsony kalória bevitelen alapuló fogyókúrák lassítják az anyagcserédet. A lassú anyagcserénél pedig már az alacsony kalória is sok lehet, ezért van az, hogy a fogyni vágyó hamar eléri azt az állapotot, amikor már alig eszik, és mégsem tud fogyni.
2. A kalória fogyókúrák az izmaidat emésztik fel legelőször: Mivel az izomnak önmagában magas az energiaszükséglete, vagyis puszta létével növeli az anyagcseréd sebességét, a szervezeted első számú fegyvere az éhezés elleni harcban, az izmok felzabálása. Egyrészről ezzel tehát csökkenti az alapanyagcserét, másrészről viszont energiát nyer belőlük.
3. A kalória fogyókúrák elősegítik a zsírfelhalmozást és gátolják a zsírégetést: A tested a zsírfelhalmozást elősegítendő őrült módjára kezdi termelni a lipoprotein lipáz (LPL) enzimet, amely „segít” neked mindenhová szép kocsonyás kis zsírpárnácskákat építeni (ideértve a belső szerveidet is!). Mindeközben satuféket nyom a „zsírégető” enzimek termelésénél.
4. Csökkentik a pajzsmirigy működését
5. Hihetetlen erejű vágyakozást és éhségérzetet gerjesztenek
6. Elősegítik a jojó effektust
7. Fáradttá, letargikussá és gyengévé tesznek
8. A fogyókúrák mind fiziológiailag mind pedig pszichológiailag ártalmasak: Nem kiegyensúlyozott, hosszútávon egészségkárosító hatásúak, és szinte SOHA nem vezetnek tartós fogyáshoz. Viszont rengeteg frusztrációt és kudarcélményt okoznak a „fitt” életmóddal kapcsolatosan.
Hidd el, ez minden kúraszerű fogyásra igaz. A fogyásban, amennyiben a zsírcsökkenés és nem a súlycsökkenés a cél, nincsenek titkos „rövidebb utak”. Minél hamarabb fogadod ezt el, annál hamarabb kezdhetsz el tartósan zsírt veszteni.


Kutasi Kelly
Master Trainer, KELLYS Fitness Club tulajdonosa és szakmai vezetője