A citrom jótékony hatásai

A citrom jótékony hatásai

A citrom az egyik legnépszerűbb citrusféle. Ki ne tudná, hogy milyen magas a C-vitamin tartalma és ezen kívül a háztartásban is számtalan módon hasznát vehetjük. Mindemellett azonban rendelkezik még néhány nagyon fontos hatással, amellyel szervezetünk egészségének megőrzésében segíthet.
 
    • Emésztésserkentő
A citromsavnak köszönhetően serkenti az emésztést, illetve étvágyfokozó hatása is van, így például étkezés előtt érdemes citromos vizet fogyasztanunk. Emellett erősíti a gyomrot és vízhajtó hatással is rendelkezik.
 
    • Baktériumölő
Nagyon hatásos baktériumölő, de nem csak a háztartási munkák során érdemes kihasználnunk ezt a tulajdonságát, hanem a különféle betegségek gyógyításakor is. Kevesen tudják, de Afrikában a kolerajárvány megelőzéséhez is használják a citrom levét. De az összes légúti betegség kezelésében is kiváló segítség a citrom, illetve a megelőzés során is érdemes alkalmaznunk.
 
    • Szívműködést segítő
Nem csak a szívműködésnek tesz nagyon jót a citrom, hanem többek között a véráramlás és az idegrendszer működésében is fontos szerepe van.
 
    • Antioxidánsok
Miután a citrom nagy mennyiségű bio flavonoidot tartalmaz, így a rákos betegségek megelőzésének érdekében is nagyon hatásos. Ezen kívül a citrom kiváló vértisztító hatással is rendelkezik, és erősíti az érfalakat is.