A Halak jellemző tulajdonságai

A Halak jellemző tulajdonságai

(Február 20 – Március 20)

A Halakat jelképező két hal közül az egyik az árral, a másik az árral szemben úszik. Ez nagyszerűen jellemzi a Halak jegyét, mint kettős és határozatlan jegyet. Mi mindent érdemes tudni még a Halak jegy szülötteiről?

Nehéz számukra az önmeghatározás, ehelyett jól fejlett észlelőképességüket használva kaméleonként olvadnak környezetükbe. Bájuk, jó humoruk kedvező lehetőségeket teremtenek számukra. Kedvesek, szelídek, de hangulatuk változékony, mely megfelel kettős természetüknek. Ez mások számára – akik nem tudnak rájuk hangolódni – irritáló is lehet. A küzdelmeket elkerülik és ezért gyakran becsapják őket.

A Halak jegy szülöttei érzékenyek, álmodozó természetűek, leginkább ösztönös belső érzéseik alapján irányítják életüket. Tele vannak szeretettel, tapintatos figyelemmel veszik körbe környezetüket. Rokonszenves, emberszerető egyéniségek. Empátiájuk és segítőkészségük miatt kihasználhatók, hiszen nehezen tudnak nemet mondani másoknak, nagy áldozatokra is képesek. Sokszor problémájuk van az akaraterejükkel és az önbizalommal, ezért elbizonytalaníthatók döntéseikben. Ha tehetik, nehéz helyzetekben inkább kivárásra játszanak.

Belső konfliktusok, negativitás, irigység, zavaros érzelmek, gondatlanság: ezek mind a Halakat terhelő tulajdonságok. Ezek ellenére a Halak szülöttei olyan belső tartást alakítanak ki, amely segít nekik a túlélésben. Szeretnek visszatérni belső álomvilágukba, ahol ők állítják fel a szabályokat, s melynek eredménye egy nem mindennapos kreativitás, élénk képzelet.

Általánosságban erős társat választanak, akihez próbálnak hasonulni, alkalmazkodni. Kedélyállapotuk gyakran hullámzó, szeretnek félrevonulni, a háttérben meghúzódni. Érzelemdús személyek, akik nehezen viselik, ha kiszakadnak megszokott környezetükből. Ösztönösen keresnek valami önmaguknál nagyobbat, amiben feloldódhatnak. Emiatt a misztikus tapasztalatoktól a művészi ihletettség állapotán át az alkoholos mámorig sokféle állapotot megtapasztalhatnak.

A világ legjobb írói, költői, művészei, táncosai a Halak jegyében születtek. Amennyiben határt tudnak szabni hangulati ingadozásaiknak, a legjobb barátok válhatnak belőlük. A külsőségek elkerülik a figyelmüket, partnerüket gyakran az érzékelés új szintjeire vezetik el.