A Kos csillagjegy - Március 21-április 20.

A Kos csillagjegy - Március 21-április 20.

Ismerkedj meg a Kos legjellemzőbb tulajdonságaival!

Ismerkedj meg a Kos legjellemzőbb tulajdonságaival!

A Kos a zodiákus első jegye. Vele kezdődik a tavasz, a csillagászati év, és minden más is. A Kos minden kezdetben egy önmegmérettetési aktust lát, ezért számára minden akadály egyértelmű kihívás, amibe gondolkodás nélkül belevág. Ő csak győzhet. El sem tudja képzelni, hogy esetleg le is győzhető. Nem hátrál meg semmi elől. Nem ismer kétséget önmagában, hiszen arra született, hogy bizonyítson. Egyik alapelve, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. De nem hogy holnapra nem halasztja, hanem még aznap a lehető legkorábban kívánja elkezdeni. Képtelen várni, nem egy türelmes típus. Nem mérlegel, nem elemez, gondolkodás nélkül belevág mindenbe. Mivel a Kos a kezdet, így neki minden tapasztalat egy új élmény, ezért az élet számára nem más, mint az élménygyűjtések lehetősége.

De nem csak a tettek embere, a szellemi dolgokban is ugyanilyen hévvel és lendülettel mélyed el, viszont amilyen elánnal fog hozzá bármihez, olyan hamar képes abbahagyni. Létének egyik fő értelme, hogy sok mindent éljen át, tapasztaljon meg, tehát sok ideje nincs, ha egyetlen erős rohammal elvégezte a rá váró feladatot, akkor azzal tovább nem foglalkozik, mert várja az új lehetőség, az új élmény és minden, ami az újdonság varázsával hat rá. Egész élete olyan, mintha le akarna késni valahonnan, ezért dupla erőbedobással rohannia kellene, hogy le ne maradjon valamiről.

Legyen akár nő, akár férfi, számára a legfontosabb, hogy a partner elismerje őt, felnézzen rá. A szerelemben tiszta érzések vezetik, de nem szereti a sok beszédet, lelkizést. Szeret hódítani, és a házasságban akkor ügyes a házastárs, ha mindig lehetőséget ad a Kosnak, hogy újból meghódíthassa. Az őszinteség, a nyíltság és a hűség nagyon fontos egy Kosnak. Nem köntörfalaz, egyenesen a szemedbe mondja, amit gondol. Ami a szívén, az a száján. Sosem támadna hátba, nem bosszúálló. Stílusát ugyan szokni kell, néha túl nyersen és őszintén fogalmaz. Úgy bánt meg másokat, hogy nem is veszi észre. Szerelmi téren nem érdemes provokálni, mert féltékeny típus. Ne akarjuk megváltoztatni Kos jegyű párunkat, ne akarjuk birtokolni, térre és szabadságra van szüksége. Jelszava: mindent most rögtön! Erős és energikus, aki mellett nem unalmas az élet.