A legjobb gyógynövények mozgásszervi panaszokra

A legjobb gyógynövények mozgásszervi panaszokra

Vannak, akik akkor is kerülik a fájdalomcsillapító tabletták szedését, ha a fájdalom már a
mindennapi tevékenységeik elvégzését is megnehezíti. Pedig a szintetikus gyógyszereken kívül a
természetes növényi kivonatokból készült fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő krémek
segítségével sokat javíthatunk az állapotunkon. Tekintsünk át ezekből párat!
 
Rozmaring kivonat
Az egyik legnépszerűbb gyógynövény mozgásszervi fájdalmak ellen. Reuma, izomfájdalom,
izommerevség kezelésére kifejlesztett készítmények fontos összetevője.
Izomlazító, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása helyi keringésfokozó tulajdonságainak
köszönhető. A bekent terület vérkeringésének élénkülése révén átmelegíti és ellazítja az érintett
izmokat.
 
Kúszó fajdbogyó olaj
A kúszó fajdbogyó olaj természetes metil-szalicilát tartalmának köszönheti hatását. A metil-
szalicilátot szintetikus formájában bemelegítő, fájdalomcsillapító hatású krémekben is használják
izomfájdalmak ellen.
 
Fekete nadálytő kivonat
A fekete nadálytő kivonat számos, baleseti vagy sportsérülés okozta zúzódás, húzódás, rándulás,
illetve izomfájdalom ellen ajánlott fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő krém alapanyaga.
Elősegíti a zúzódással gyakran együtt járó véraláfutások gyorsabb felszívódását is.
 
Mentol és kámfor
Fájdalomcsillapító krémek, távol-keleti balzsamok gyakori összetevői. Azonnali hűsítő hatásuk a
fájdalomérzet gyors enyhülését segíti elő.
 
Chilipaprika kivonat
A bőrizgató hatású chilipaprika kivonat a bekent területen vérbőséget okoz. Ennek hatására a bőr
alatti izmokat átszövő hajszálerekbe is több vér áramlik. A fokozódó véráramlás átmelegíti az izmot
és oldja merevségét.
 
Csalán
Nemcsak fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású, de a méreganyagok távozását is serkenti, a
benne található ásványi anyagok pedig erősítik a csontokat és az ízületek megfelelő működéséhez is
hozzájárulnak.
 
Készítsünk csalánteát 1 evőkanál szárított gyógynövényből és 2 deci forró vízből, hagyjuk öt percig
ázni, majd szűrjük le és mézzel édesítve fogyasszuk. Naponta akár két alkalommal is fogyaszthatjuk.