A lelkes Kígyó

A lelkes Kígyó

Melyek a Kígyó csillagjegy szülötteinek legjellegzetesebb tulajdonságai? Ismerjük meg közelebbről!

A kínai csillagjegy jellemzői
A Skorpió megfelelője a kínai asztrológiában a Kígyó. A Kígyó jegy sok szép és vonzó asszonyt adott a világnak. A Kígyók sokat adnak - főként a nők - a külsőre, külsőségekre. Nem sajnálják a pénzt a kozmetikára, szép ruhákra.
 
Pozitív tulajdonságok: A híresztelésekkel ellentétben a Kígyó bölcs és lelkes. Tudatában van képességeinek. Intelligens, gyors felfogóképessége révén, gyakran döbbenti meg az embereket tudásával, profetikus jóslataival. Nehezen bízik meg mások véleményében, a jó tanácsokat pedig kétkedve fogadja.
 
Negatív tulajdonságok: Kissé kétszínű. Nehezen mutatja ki az érzelmeit. A sérelmeket nehezen felejti el, gyakran hosszú idő elteltével is képes bosszút állni. Ha mégis barátságot köt valakivel, akkor az egy életre szól.
 
Párkapcsolat: A lelkében együtt él a pokol és a mennyország, a jó és a rossz. Sok függ az élettársa ügyességétől, hogy megtalálja-e a belső harmóniát. Ha elveszíti érdeklődését a társa iránt, akkor sem engedi szabadon. Egyszerűen képtelen elviselni, hogy a másodhegedűs szerepét játssza. Büszkesége ezt a luxust nem engedheti meg. Sokat kalandozik a szerelemben, a változatosságot kedveli.
 
A Kígyó-férfi: Ha a fejébe veszi, hogy meghódít egy nőt, meg is szerzi. Azután úgy tartja, mint egy madarat az aranykalitkában, s féltékenységében el is veszítheti önuralmát. A Kígyó-nő: Tetőtől talpig nők. Olykor túlértékelik magukat, a munkába nem akarnak sokat befektetni. Kiváló szervezőkészségüknek köszönhetően azonban mégis az ölükbe hullik a szerencse.