A Vízöntő jellemző tulajdonságai

A Vízöntő jellemző tulajdonságai

Ismerjük meg közelebbről a kettős jellemmel felruházható Vízöntő jegyben születettek legfontosabb tulajdonságait.

A Vízöntő egyik énje kihívó, figyelemfelkeltő, míg másik visszahúzódó. Nem tűri a korlátokat, olykor lázad, nem törődik a szabályokkal és hirtelen. De van olyan is, hogy higgadtan és nyugodtan kezeli a helyzeteket.

Szabad szellemű, vágyik a szabadságra, az izgalmakra. Szereti a meglepetéseket, a kihívásokat, a váratlan dolgokat. Szereti az extrém dolgokat, az extravagáns külsőt. Vonzzák a modern dolgok, halad a korral. Az újat képviseli a megszokottal szemben.

Megtalálja az összefüggést a dolgok között. Törekszik a megvalósíthatóságra és igyekszik gyakorlatias maradni. Racionalista, kiemelkedő szellemi képességgel van megáldva. A dolgokat tárgyilagosan szemléli.

Távolságtartó és alapvetően független személyiségek, szeretik megtartani az önállóságukat és másoktól függetlenül, korlátok nélkül élni.

Olykor idealisták és hajlamosak a fellegekben járni, szárnyalnak a világban. Ez vezethet oda, hogy kiábrándulnak az igazi világ realitásából.

Szeretnének mindenkin segíteni. Megesik, hogy a saját hibájukat nem veszik észre. Intuitív lények, a megérzéseikre hallgatnak. Jellemző rájuk az egyediség és az eredetiség. Olyan közegben a legszórakoztatóbbak, ahol igazán önmaguk lehetnek.

A Vízöntő különc vagy lángész, de mindenképpen rendkívüli személyiség. Akadályt nem ismerő, nagyra törő típus, erős akaratú, állhatatos és idealista. Szellemi függetlenségén féltőn őrködő, a művészetek és a tudományok terén otthonosan mozgó, állandóan újító, reformáló természetével sok hívet szerez. Humánus gondolkodású, szociális érzékenysége fejlett. Álarcot visel, és csak kevesen látnak mögé.

Életformájába a szeretet és a hódítás egyaránt beletartozik. Olyan kapcsolatot keres, ami a szellemi egyetértésen alapul, ha ezt megtalálja, a Vízöntő a legkedvesebb társ. Általában a barátságot fejleszti szerelemmé, vagy fordítva. Harmonikus kapcsolatot csak a hasonló gondolkodású személlyel képes kialakítani.