Bazsalikomos töltött paradicsom

Bazsalikomos töltött paradicsom

Vegetáriánus recept

Hozzávalók:
  • 5 db paradicsom (kb. 400 g) leforrázva, lehámozva,
  • 150 g gomolyasajt,
  • 1 evőkanál olívaolaj, 
  • 50 g póréhagyma finomra vágva,
  • 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt fekete bors, 
  • 2 evőkanál finomra vágott bazsalikom,
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 
  • 2 evőkanál finomra vágott snidling, 
  • 1/2 citrom leve,
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 1 evőkanál reszelt parmezánsajt.
 
A paradicsomok tetejéről levágunk egy kalapot és kikaparjuk a belsejüket. 4 paradicsomot a nyílásukkal lefelé fordítva tálra teszünk és jól kicsöpögtetjük. 1 paradicsomot 5 mm-es kockákra vágunk. Az olajon lepirítjuk a póréhagymát és egy keverőtálba tesszük a paradicsomkockákkal együtt. Rátesszük a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a friss fűszereket, a citrom levét és végül az 5 mm-es kockákra vágott gomolyasajtot.
 
Ezzel a keverékkel megtöltjük a paradicsomokat, a tetejüket megszórjuk zsemlemorzsával és parmezánsajttal. 180 C°-os sütőben 8 percig sütjük.
 
A kalapokat ferdén visszatesszük a paradicsomokra és még 2 percig a sütőbe tesszük. Nagyon kellemes ízű szaftos köret. Jó étvágyat kívánunk! www.vegafood.hu