Bemutatkozik EVELIN FINK „Pillangó” kollekciója és első belvárosi szalonja

Bemutatkozik EVELIN FINK „Pillangó” kollekciója és első belvárosi szalonja

Légies érzékenység és határozott dominancia.

EVELIN FINK „Pillangó” ruha- és ZEMA by EVELIN FINK porcelán ékszerkollekció bemutatójával egyetemben megnyílt a divattervező Váci utcai szalonja. A megnyitóra készült exkluzív kollekciót Fink Evelin számvetése saját eddigi élete felett, illetve három művésznő, Keresztes Ildikó, Koós Réka és Felméry Lili ihlették. A metszéspont vízió a pillangó és a porcelán szépségéről, erejéről és érzékenységéről. 

 

Keresztes Ildikó és Koós Réka hangjával, Felméry Lili pedig táncával örvendeztet meg bennünket. Elvarázsolnak minket, akárcsak egy meseszép pillangó, vagy nemes porcelán. A pillangó és művészeink számára is hatalmas kihívás megmutatkozni előttünk, hiszen minden alkalommal a lelkük egy szeletét is elénk tárják. Ehhez pedig hatalmas bátorság és erő kell… hiszen ne felejtsük el, hogy szívük kitárásával éppen a mi gyönyörködtetésünkre választják ők a sérülékenységet. Erősek, van hitük és minden alkalommal bizalmat szavaznak nekünk, amikor újrakezdik az éneket, játékot, táncot vagy a pillangó a szárnyalást.

A kollekció minden darabjára jellemző ez az erő a határozott vonalvezetésben, ugyanakkor a szabásvonalak kihozzák a lágy, nőies vonalakat, amelyek a gyengédséget hivatottak hangsúlyozni. A szögletes, csücskös vonalak a pillangó szárnyára emlékeztetnek, míg az anyagok merész kombinációja (spanyol juhbőr, pamutvászon, hernyóselyem shantung, és hernyóselyem düsessz) a bátorságot képviseli. A púder – fekete színpárosítás pedig egyszerre teszi dominánssá, ugyanakkor légiessé is az egyes darabokat.

 

A ruhakollekciót a szintén Evelin által megálmodott, pillangó vonalakkal és sziluettekkel díszített ZEMA porcelánékszerek ékesítik. A kizárólag egyedi tervezésű és készítésű termékpalettával rendelkező magyar ékszermárka 2009-től van jelen az ékszerpiacon. 2011-ben debütált a márka finomporcelánból készült ékszercsaládja, melynek darabjai amellett, hogy kézzel készülnek, 100%-ban saját tervezésűek és gyártásúak, saját manufaktúrában Pálházán készülnek. A porcelánékszerek „Pillangó” kollekcióját Evelin tervei alapján készítette el a ZEMA. A gyártás során már a meglévő formáit használta az ékszermárka az új- egyedi kollekció elkészítésére. Két szín dominanciája, a pink-mályva és a platina fémes hatása Evelin ruháival igazi extravaganciát kölcsönöz viselőjének. További információ a ZEMA-ról: www.zemajewels.hu

 

EVELIN FINK

Minden nő életében eljön a pillanat, amikor saját döntése okán, más akaratának engedve, vagy egyszerűen csak egy adott életszakasz természetes lezárásaként újrakezdi az életét. Újrakezdünk, amikor kislányból nővé érünk, újrakezdünk akkor is, amikor nőből anyává válunk, de újrakezdünk akkor is, amikor egy szerelemről kiderül, illúzió volt. Az ismeretlentől való félelem sokáig gátolja, hogy megtegyük az első lépést, noha tudjuk, hogy vár minket valami új, és nem csak, hogy új, de az eddiginél valami sokkal felemelőbb. Ehhez a bizonyos első lépéshez kell a legnagyobb erő.

 

EVELIN FINK ezt az erőt hivatott megmutatni a maga példáján és látásmódján keresztül. A saját utazása sem ért még a végéhez, de érintett már annyi állomást, amely lehetővé tette, hogy kifejezze mindazt, amit az elmúlt néhány év alatt megélt.  5-6 éve érezte először, hogy változtatnia kell, majd az élet úgy hozta, hogy más is változott az életében az addigi hivatása mellett. Újra kellett kezdenie mindent. Két dolog maradt állandó: az erő és a hit. Éppen ez tette lehetővé azt, hogy az általa megálmodott stílus közben formálódott és alakult, míg 2012-ben megalapította saját brandjét. Az általa tervezett ruhák arra hivatottak, hogy egy lépéssel közelebb segítsék a nőket céljaik eléréséhez, hogy plusz erőt adjanak az újrakezdéshez.

 

A márka egyszerre képviseli az időtálló és stílusalkotó darabokat. EVELIN FINK kollekciói azoknak a hölgyeknek készülnek, akik erőt és magabiztosságot szeretnének sugározni, tudják mit akarnak, gyengédek és mégis erősek az élet minden területén. A márka valamennyi darabja átgondolt és frappáns szabásvonalak párosításával születik, melynek alapját az időtálló sziluettek újraértelmezése és az anyagok nem mindennapi párosítása adja. 

 

További információ:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/EVELIN-FINK/172657219570096?fref=ts

Weboldal: www.evelinfink.com

Fotók: György Kata és Kántor Ferenc

 

EVELIN FINK Szalon

1052 Budapest, Váci utca 7. III./4.

A szalon felkereséséhez előzetes időpont egyeztetés szükséges.