Chana masala recept

Chana masala recept

Egyenesen az indiai konyhából.

Hozzávalók:
 
400 g csicseriborsó (dobozos vagy beáztatott)
400 g hámozott paradicsom
2 gerezd összetört fokhagyma
1 kiskanál reszelt gyömbér
1 kiskanál őrölt chilipaprika
1 evőkanál csicseriborsóliszt (de bármilyen minőségi liszt megteszi)
1 kiskanál római kömény
1/2 kiskanál asafoetida vagy egy kis fej vöröshagyma felaprítva
1 kiskanál garam masala
1 kiskanál kurkuma
 
Egy edényben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a római köményt, majd az asafoetidát. Ezt az elegyet fél percig kevergetjük (ha hagymát használunk, akkor két percig), majd hozzáadjuk a lisztet. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kissé megbarnuljon. Hozzadjuk a paradicsomot, 4-5 percig főzzük, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, majd a chilit, a kurkumát, majd a csicseriborsót. Megsózzuk, elkeverjük, majd 1.5 deci víz hozzáadásával kis lángon főzzük további 10 percig. További vegán receptek a http://veganmuflon.blog.hu oldalon.