Ezért érdemes testradírt használni!

Ezért érdemes testradírt használni!

Hogyan használjuk, de legfőképpen miért is jó a testradír alkalmazása egy jó forró fürdőzés, vagy zuhanyzás után?

Nyár lévén egyre több bőrfelület villan elő a ruhák alól, így nem árt egy alapos házi testkezelés, hogy puha és selymes legyen a látnivaló. Hogyan használjuk, de legfőképpen miért is jó a testradír alkalmazása egy jó forró fürdőzés, vagy zuhanyzás után? Az alábbi sorokban e kérdésre keressük a választ.
 
Hogy a bőr bársonyos legyen, rendszeres hidratálásra van szüksége, ugyanakkor arra is, hogy időről időre alaposan megtisztítsd. A tus- és habfürdők tökéletesen alkalmasak a mindennapi használatra, de néha nem árt, ha az arcodhoz hasonlóan leradírozod a bőröd is. Megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, az apró pörsenésektől és pattanásoktól, a bőröd pedig vékonyabb és szebb lesz. A testre magad is készíthetsz radírt, a legegyszerűbb, ha a tusfürdődhöz kevés cukrot vagy sót keversz, ezt zsírosabb bőrtípus esetén javasoljuk. Ha száraz, esetleg hámló foltok tarkítják, akkor cukorral és valamilyen növényi olajjal újítsd meg a bőrödet. Minden testradírt, legyen az bolti vagy házi készítésű, érdemes egy forró fürdő után alkalmazni, amikor a bőr már puha, és az elhalt hámsejtek is könnyebben eltávolíthatóak. Válassz olyat, melynek szemcséi alaposan dörzsölnek.
 
A hámréteg legfelső rétege elhalt, szabad szemmel alig látható, ugyanakkor részben levált sejtekből áll. Ettől lehet egyenetlen, fakó a bőr, ráadásul ez a réteg akadályozza a krémek hatóanyagainak felszívódását is. Eltávolításához heti egy-két alkalommal finom, tisztító bőrradírozás szükséges. Bőrtípustól függ, hogy ez mennyire lehet erőteljes. Problémásabb, aknésodásra hajlamos bőrre használhatsz erősebb szemcséjű radírt, érzékenyebb bőrtípus esetében inkább a gyengédebb megoldásokat részesítsd előnyben!
 
A testradírozást elég egy héten egyszer elvégezni. Tisztálkodás után, finom körkörös mozdulatokkal masszírozd a szemcséket a bőrödbe, majd alaposan öblítsd le.
 
Ha napozni készülsz, vagy önbarnító krémet szeretnél használni, mindenképpen tanácsos előtte radírozás segítségével egyenletessé tenni bőröd felületét. Így a barnaságod is egységesebb hatást fog kelteni. Amennyiben sikerülne túlzásba vinnünk a napozást, a leégés utáni kellemetlen hámló foltoktól is könnyebben megszabadulhatsz egy enyhébb testradír bevetésével.
 
A hölgyek esetében problémásabb területeken (comb, fenék, has) a narancsbőr elleni küzdelemben is segítséget nyújthat a testradírozás. Öblítésnél váltogasd a hideg-meleg vizet, ezzel is segítve a vérkeringés, és az anyagcsere fokozását!
 
Ha a bőrödön csípés, vagy csípések vannak, nem szabad radírozni, mert azok még pirosabbak lehetnek, és viszketni is jobban fognak. Ilyenkor inkább tegyél az érintett részekre hideg borogatást, esetleg vegyél be valamilyen antihisztamint tartalmazó gyógyszert, vagy kend be a csípéseket gyulladásgátló kenőccsel.
 
Összefoglalva, íme 7 előny, amit csak akkor élvezhetsz ha rendszeresen radírozod a bőröd:
 
    • elősegíti az új bőrsejtek képződését
    • meggyorsítja a megújulási folyamatokat, amelyek a nyár beköszöntével még nagyobb szerepet kapnak
    • serkenti a bőr anyagcseréjét, ezért hatékony a narancsbőr enyhítésében
    • a szennyeződések könnyebben eltüntethetők a bőr felületéről, pórustisztító hatása van
    • nyugtatja a gyulladt bőrfelületet
    • az alkalmazásának köszönhetően kevesebb szőrtüszővel kell szembe nézned
    • segít a vitaminok, krémek hatóanyagainak jobb felszívódásában, hiszen könnyebben bejutnak a bőr mélyebb rétegjeibe