Ezért ne kérj jeget az italodba

Ezért ne kérj jeget az italodba

Miért érdemes jég nélkül kérned a kedvenc üdítődet a különböző éttermekben, bárokban, a nagy nyári melegek ellenére? Hogyan készíts saját magad kristálytiszta jégkockákat otthon? Az alábbi cikkből mindezeket megtudhatod.
 
A legnagyobb orvosi egyetemek nemrégiben alaposan megvizsgálták azokat a jégdarabokat, melyeket különböző éttermekben, bárokban és kávézókban kapunk az italunkba, és megdöbbentő tényeket tártak elénk.
 
Arról ugyanis eddig fogalmunk sem volt, hogy a jeges lattéba kapott jégdarabkák nagymértékben tartalmaznak emberi végterméket. Pontosabban olyan coliform baktériumokat, melyek önmagukban általában nem okoznak súlyos betegségeket, de jelenlétük azt jelzi, hogy a víz, melyből a jég készült, ürülékkel szennyezett.
 
Az emberek többsége azt hiszi, hogy a jégtároló hűtőkben olyan hideg van, hogy semmilyen baktérium és szennyeződés nem tapad meg bennük. Egy friss kutatás viszont bebizonyította, hogy ez egy hatalmas tévedés.
 
A toxikus hatású penész ugyanis nagyobb eséllyel jelenik meg egy fagyasztógépben, mint egy publikus illemhelyen – a legtöbbször pedig csak akkor tisztíttatják ki az éttermek, mikor olyan feketés kezd lenni, hogy az elszíneződés a jégkockákra is hatással van.
 
Ha abba is belegondolsz, hogy a fagyasztógépbe betelepedő penésznek és a coliform baktériumot tartalmazó jégkockáknak milyen káros hatásai vannak (hogy csak néhányat említsünk: gyomorrontás, bélfájdalmak, hasmenés, ételmérgezés), valószínűleg nem fogsz többé jeget kérni az italaidba.
 
Egy gyorséttermi lánc anonim felmérése szerint is messze a jéghűtő a legundorítóbb dolog, amit az ott dolgozók láttak, ezért ha lehetőségük van rá, sosem raknak jeget a saját italaikba. Legjobb, ha otthon készíted a jégkockákat…
 
Kristálytiszta jégkocka készítése otthon
Ha desztillált vizet használsz, megszabadulhatsz minden olyan nem kívánatos anyagtól, ami a csapvíz esetében a jégkockák opálosságát okozza. Ha a desztillált vizet fel is forralod, akkor pedig légbuborékok sem fognak képződni a jégben. Ezzel a technikával átlátszó jégkockákat készíthetsz, melyekkel elkápráztathatod barátaidat! Jégkockáidat egy-egy szem gyümölccsel is feldobhatod, ha pedig unod a kockákat, ma már rengeteg vicces forma közül válogathatsz.