Gyógyító lilakáposzta

Gyógyító lilakáposzta

Vegetáriánus recept

A lilakáposzta csodálatos ásványi- és vitaminbomba. Található benne kálium, kalcium, foszfor, vas, jód, kén, valamint A-, B-, C- és U-vitamin, hihetetlenül erősíti az immunrendszert, részt vesz a sejtek védelmében és regenerációjában, segít a máj méregtelenítésében, enyhíti a gyulladást, és mindenféle gyomor- és emésztési problémára jó hatással van. A káposzta növeli az étvágyat és javítja az emésztést. Étkezés után hosszabb ideig a jóllakottság érzetét kelti, ezért a fogyókúrázóknak is ideális táplálék.
 
Lilakáposzta saláta miso-tahini öntettel
 
Hozzávalók:
 
  • ½ fej (kb. 400 g) lilakáposzta
  • 2 szál újhagyma, felaprítva
  • 1 kis darabka gyömbér, meghámozva
  • 2 evőkanál frissen facsart narancslé
  • 2 evőkanál fehér miso paszta
  • 2 evőkanál tahini
  • kb. 60 ml víz
 
Elkészítés:
Tegyük a robotgépbe a lilakáposztát néhány darabba vágva. Dolgoztassuk a robotgépet addig, amíg egészen kicsire aprítja. Borítsuk egy nagy tálba a felaprított káposztát és tegyük félre.
Egy tálkába tegyük a tahinit, a narancslevet, a miso pasztát és reszeljük bele a gyömbért. Jól keverjük el. Lassan kezdjük hozzáönteni a vizet, hogy jól folyó öntetet kapjunk.
Adjuk a felaprított újhagymát a káposztához, locsoljuk meg az öntettel és tálaljuk azonnal. Jó étvágyat kívánunk!