Hajápolás nyáron, természetesen

Hajápolás nyáron, természetesen

Az alábbiakban pár egyszerű és hasznos tippel segítünk Neked!

A meleg hónapok beköszöntével a hajad ápolása ugyanolyan fontos teendő, mint a bőrvédelem. Az erős napsugárzás és a sós vagy klóros víz a hajszálakat is roncsolja. Ha strandoláskor vagy a városi séták alkalmával nem fordítasz kellő figyelmet hajad védelmére, könnyen búcsút inthetsz ragyogóan fényes fürtjeidnek. Hogyan ápold hajad természetesen? Az alábbiakban pár egyszerű és hasznos tippel segítünk Neked ebben!
 
Alkalmazd a választott pakolást rendszeresen, és egy, maximum két hónapon belül tartósan érezni fogod a hatását. A pakolások, mivel csak természetes anyagokat tartalmaznak, tele vannak hatóanyagokkal, a kemikáliáktól viszont mentesek. Vagyis csak jót tehetsz velük a hajadnak. Ezért érdemes kicsit szorgoskodni a konyhában, és nem a szintetikus anyagokkal teletöltött bolti pakolásokat választani. Emellett pedig figyelj oda arra is, hogy mit eszel, hiszen belülről is táplálnod kell a hajhagymákat, hogy szép, egészséges hajat tudjanak növeszteni.
 
Banános, mézes pakolás 
Egy jó érett banánra lesz szükséged, amit csak be kell dobnod a turmixba, hozzáadni kb. egy deci langyos vizet, hogy jól kenhető, dús krémet kapj. Ezt vidd fel a benedvesített hajadra, tartsd melegen - törölközővel, alufóliával, sapkával, vagy ahogy neked kényelmes -, majd fél óra után mosd meg a hajad.
 
Tojásos, olívás pakolás 
A hajad hosszától függően variálhatod a mennyiségeket ennél a pakolásnál. A megadott adagok félhosszú hajra elegendőek, de ha nagyon sok hajad van, vagy hosszú, akkor nyugodtan duplázd vagy akár triplázd meg a mennyiségeket. Egy tojássárgájához keverj hozzá két evőkanál jó minőségű olívaolajat. Az olajat apránként keverd hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Vidd fel a nedves hajra, és hagyd rajta egy órát, de ha van fürdősapkád, akkor akár egész éjszakára rajta hagyhatod. Samponnal mosd le alaposan, és a szárítás után már érezni is fogod, hogy sokkal selymesebb lett.
 
Tojásos, mézes pakolás nagyon száraz hajra 
Ez a pakolás rendkívül tápláló, ezért akkor érdemes használni rendszeresen, ha tényleg nagyon száraz a hajad. Egy tojássárgájához keverj hozzá három evőkanál mézet - ha hosszú a hajad, itt is szükséged lehet a mennyiség megduplázására. A pakolást nedves hajra kell felvinni, és egy óráig minimum hagyd hatni, de ezzel a pakolással is érdemes lehet egyszer-egyszer átaludni az éjszakát, és csak reggel hajat mosni.
 
Mézes, olívás pakolás 
Ha nem szeretnél tojást kenni a hajadra, viszont tápláló pakolásra van szükséged, akkor három evőkanál mézet keverj össze három evőkanál olívaolajjal, és ezt vidd fel pakolásként. Majd a minimum félórás hatóidő után mosd meg alaposan a hajadat. A sűrű, ragacsos massza lemosásához kétszer biztos meg kell mosni a hajad, de megéri a macerát.
 
Pakolás háromféle olajból 
Ehhez a pakoláshoz a következő, legkönnyebben beszerezhető olajokra lesz szükséged: ricinus, olíva, kókusz. A ricinust patikában tudod megvenni, az olíva és a kókusz a nagyobb áruházakban kapható, de ha ott nem találsz, akkor térj be egy bioboltba. Egyenlő arányban keverd össze az olajokat egy kis tálban, és kend be vele az enyhén benedvesített hajadat. Fél-egy óra után alapos hajmosás következik, majd a hajszárítás után élvezheted az új életre kelt frizurádat.