Így turbózd fel a nyári ruhatáradat környezettudatosan

Így turbózd fel a nyári ruhatáradat környezettudatosan

Add el, amit már nem használsz!
Rengeteg ruha van a szekrényedben, amiket jó ideje nem vettél fel (vagy talán még soha nem volt rajtad?), és meg szeretnél tőlük válni? Add el őket! Több közösségi eseményen is részt vehetsz, ahol saját standodon árulhatod azokat a dolgaidat, amiktől te már megválnál, de más még nagyon örülhet neki. Magyarország legnagyobb használt ruha vásárán, a kéthetente szombaton jelentkező Gardrób Közösségi Vásáron például kis standot is bérelhetsz, ahol eladhatod a ruháidat. Ha pedig csak imádsz nézelődni, vásárolni és beszélgetni, akkor is biztosan ez lesz a kedvenc helyed!
 
Vásárolj te magad is másodkézből!
Turkálók, facebookos csoportok, közösségi gardróbok – ez csak néhány hely azok közül, ahol használt holmikat tudsz beszerezni. Bizony, ezzel nemcsak pénzt spórolhatsz, és csökkentheted az ökológiai lábnyomod, de egyedi kincsekre is bukkanhatsz.
 
Régi ruhák átalakítása!
Legyen szó egy régi nyári topról, vagy egy kopottabb cipőről, egy kis kreativitással számtalan lehetőség nyílik előtted a régi darabok átalakítására. Az internet segítségével könnyedén megtalálod azt a kreatív ötletet, amit szeretnél. Meg fogsz lepődni, mennyire egyszerűen újjá varázsolhatod a kedvenc ruháidat. Egy-két új kiegészítővel is egészen új hatást érhetsz el.
 
Adományozz!
Az olyan ruhadarabok, amiket már úgy gondolod, soha nem fogsz fölvenni, mások biztos szívesen hordanák. Számtalan adományozó pont és szeretetszolgálat vár tárt karokkal ez ügyben. A lényeg, hogy ne kerüljön a ruha a szemétbe. Ha az adományozást választjuk, a környezettudatosságot összeköthetjük a szociális jótékonysággal is.