Josh Sheehan, a Nitro Circus Freestyle Motocross sztárja történelmet írt

Josh Sheehan, a Nitro Circus Freestyle Motocross sztárja történelmet írt

A világ első tripla hátraszaltója.

Travis Pastrana 2006-ban dupla hátraszaltójával került be a motorsport történelmébe, Josh Sheehan a legendát követve, a világon először megpróbálta a tripla hátraszaltót április 28-án a Pastranaland-ben a legenda előtt. Sheehan célja, hogy ő is bekerüljön, Pastrana mellé a rekordok könyvébe - sikerül.

A sikeres tripla hátraszaltóhoz Sheehan-nek el kellett érni a minimum 90 km/órás sebességet, a közel 100 kg súlyú motorral a 12 méter magas rámpáig.

A rámpa 81 fokos szögben helyezkedett el, Sheehan 25 méterre repül fel és a 20 méter magasra helyezett érkező rámpán landol két keréken.

 

 

"Az, hogy én lehetek az első aki ezt az ugrást valaha is megtette,  ez egy igen meghatározó pillanata a karrieremnek, egy álom vált valóra."- mondta Sheehan az ugrás után.

Pastrana elégedett volt, és örült a sikernek - "Félelmetes azaz elkötelezettség, ahogy Josh véghez vitte az ugrást. Én nyugodtan mondhatom, első kézből tudom, hogy mennyi akaraterőt és kitartást igényel. Szinte lehetetlen magassága kell ahhoz, hogy a három forgatást a levegőben megcsináld, a legkisebb rossz mozdulat is a halált jelentheti. Josh megcsinálta!"

Pastrana volt az első, aki megcsinálta a dupla hátraszaltót a 2006-os X Games versenyen, Los Angeles-ben.

Ő volt ennek a műfajnak az úttörője, utána Sheehan Münchenben, a Red Bull X Fighters eseményen 2014. júliusában nyert ezzel a trükkel és mutatta be már számos alkalommal sikeresen.

 

Travis Pastrana és a Nitro Circus

„Lélegzetelállító show a világ legbátrabb és legőrültebb technikai sportolóinak izgalmas trükkjeivel.”

Ezt ígéri a Nitro Circus, amely az idén nyáron először látogat Magyarországra. Az előadás különleges élményt ígér a motorsport szerelmesei számára, de azoknak is, akik egyszerűen „csak” szeretnek borzongani mások bátorságán. Az est szenzációját kétségtelenül a freestyle motocross királya, a világsztár Travis Pastrana – az X-Games (amit az extrém sportok olimpiájának is szoktak nevezni) tizenhétszeres érmese – jelenti majd, aki a magyar közönség előtt is megcsillantja tudását. Pastrana mellett olyan állócsillagok is vállalták a szereplést, mint Josh Sheehan, a dupla hátraszaltó mestere, az X-Fighters bajnoka, vagy az X-Games győztes Adam Jones, Blake “Bilko” Williams és Cam Sinclair. A BMX szerelmeseiről sem feledkeztek el a szervezők. Olyan bringások érkeznek az eseményre, mint Dusty Wygle, vagy éppen Ethen és Gavin Godfrey. A sportolók ezúttal a levegőben törnek egyre magasabbra és távolabbra, s teszik ezt olyan sebességgel, mint előttük még senki.

Helyszín és időpont: Groupama Aréna, 2015. június 14.

Jegyek kaphatók a www.tex.hu oldalon, a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában!