Két hónapig ugyanabban a ruhában?

Két hónapig ugyanabban a ruhában?

 
Sokan még azt sem tudjuk elképzelni, hogy egymás után két napon ugyanazt vegyük fel. Ha esetleg a nadrágunkat nem is cseréljük le, a felsőnket biztosan leváltjuk. Az ok pedig nem is annyira a higiénia, inkább attól tartunk, hogy mit szólnának hozzá mások.
 
Abba azonban nagyon kevesen gondolunk bele, hogy vajon a bolygónak is jót tesz-e a túlméretezett gardróbunk.
 
Pár bátor nő érdekes kísérletbe fogott, és egy, illetve két hónapig ugyanazt a ruhát hordták minden nap. Egyikük egy piros blézert, nadrágot és fehér cipőt viselt pár fehér felsővel, míg a másik egy sötétkék nadrágot és egy fehér inget vett fel, különböző kiegészítőkkel kombinálva. Tapasztalataikat az Instagramon osztották meg.
 
Míg korábban minden reggel nehezen választották ki a szettjeiket, sokat gondolkodtak a ruhadarabokat illetően, a kísérlet során viszont rengeteg időt spóroltak, hiszen egyértelmű volt, hogy mit viselnek majd. Sokkal felszabadultabban indultak a napjaik, és úgy érezték, ez nagy terhet vett le a vállukról. Azt az időt, amit korábban a ruhák kiválogatásával töltöttek, most más, hasznosabb dolgokra kezdték fordítani.
 
Attól tartottak, hogy kritizálni fogják őket, és megjegyzéseket tesznek, hogy miért nem váltanak ruhát, mégsem érte őket semmilyen negatív megjegyzés, sőt sokaknak fel sem tűnt, hogy mindig ugyanabban a szettben vannak.
 
Rájöttek, hogy bármennyire furcsán hangzik is, az embereket egyáltalán nem érdekli, mit visel a másik, ezért felesleges aggódni ezen. És az is tudatosult bennük, hogy nem a ruháktól lesz vonzó az ember, hanem az önbizalomtól - ez pedig belülről fakad.
 
Azt szeretnék üzenni mindenkinek, hogy igyekezzen kevesebbet vásárolni, inkább csak néhány jó minőségű darab közül válogasson. Egyrészt azért, mert valójában senkinek sincs szüksége megszámlálhatatlan mennyiségű szettre, másrészt pedig azért, mert borzasztó nagy pazarlás a mértéktelen ruhavásárlás, és igen káros a Földre, a környezetre nézve.