Kókusszal a kiváló egészségért

Kókusszal a kiváló egészségért

A kókuszdió nagyon tápláló és gazdag vitaminokban (C, E, B1, B3, B5 és B6), rost- és ásványi anyagokban (vas, szelén, nátrium, kalcium, magnézium és foszfor). Kedvező hatással van a teljes immunrendszer működésére. Segít megelőzni az elhízást az anyagcsere felgyorsításával, így azonnali energiaforrást biztosít, kevesebb kalória bevitelével. A kókuszkészítményeket rendszeresen fogyasztók azt tapasztalták, hogy hosszabb időt képesek eltölteni az étkezések között anélkül, hogy lecsökkenne a vércukorszintjük. Ellentétben a tehéntejjel, a kókusztej laktózmentes, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A kókusz belső, fehér húsát, a koprát lereszelik, és forró vízben áztatják, majd egy szűrőn átpréselik, ez szolgáltatja a kókusztejet. Minél többször ismételjük ezt a folyamatot, a kókusztej annál lágyabb és krémesebb lesz. A sűrűbb változatát szószokhoz vagy desszertekhez, mint puding, tejberizs használják. Lágyabb változatát currykhez és levesekhez. Remek alapanyag különböző ételek főzéséhez, sütéséhez, turmixok készítéséhez, és becsült adaléka sok alkoholos italnak. A kókuszdióval többek közt rumot is ízesítenek. A kókusztej különbözik a kókuszvíztől. Az utóbbi sokkal nagyobb figyelmet kapott egészségügyi előnyeinek köszönhetően. Akut hasmenés kezelésére kiválóan alkalmas. A kutatások azt mutatják, hogy a kókuszvíz ugyanolyan elektrolit egyensúllyal rendelkezik, mint az izotóniás vizek, amelyek hasznosak egy hosszú, fárasztó testmozgás utáni folyadékpótlásra. Igazi energiabomba, biztosítja fizikai és sporttevékenység közbeni jobb állóképességet. Továbbá elősegíti a pajzsmirigy egészséges működését és enyhíti a krónikus fáradtság tüneteit. Ezenfelül nem tartalmaz transzzsírsavat, gluténmentes, hipoallergén, valamint antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik.