Mediterrán zöldségfasírt

Mediterrán zöldségfasírt

5 csillagos egészség by Kellys ajánlata.

Hozzávalók 4 személyre: 
- 40 g aszalt paradicsom
- 2 evőkanál aprított rozmaring
- 200 g zúzott tönkölybúza
- 450 ml zöldségleves
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál keménysajt - parmezán, cheddar, ementáli vagy pecorino
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 evőkanál margarin vagy olaj 
 
A zöldséglevesben főzzük forrásig a tönkölybúzát a rozmaringgal és a felkockázott aszalt paradicsommal, utána fedő alatt főzzük még 15-20 percig a legkisebb fokozaton, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Közben vágjuk nagyon apróra - vagy préseljük ki - a fokhagymát, keverjük össze a reszelt sajttal, zsemlemorzsával, tojással és a főtt tönkölybúzával, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint. A masszát hagyjuk állni egy keveset, hogy az ízek összeérjenek, majd nedves kézzel formáljunk belőle 8-12 db egyforma nagyságú gombócot. Forrósítsuk fel a margarint vagy az olajat egy serpenyőben, és 3-3 perc alatt, közepes lángon süssük aranybarnára a fasírtok mindkét oldalát. Tálalásig tartsuk kis fokozatra kapcsolt sütőben. Friss idénysalátával és ricottával kínáljuk. 
 
A mediterrán zöldségfasírt elkészítési ideje kb.: 50 perc, egy adagban 286 kcal, 10 g fehérje, 10 g zsír és 36 g szénhidrát van.
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.05.03.