Mentás-csicseriborsós paradicsomsaláta
A csicseriborsó azon növények közé tartozik, melyek pozitívumait méltatlan dolog lenne reneszánsz viselet és lant nélkül méltatni.
Kizárólag azért ódzkodunk ettől a művelettől, mert a legtöbb bolti biztonsági őr nem érti a művészetet. Jobb híján azonban megosztunk egy tökéletesen egyszerű receptet az alábbi hozzávalókkal:
400g beáztatott vagy konzerv csicseriborsó
10 db koktélparadicsom félbevágva
1/2 fej lilahagyma vékonyan felcsíkozva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 db zöldhagyma felaprítva
1 marék mentalevél felaprítva
1 db zöldpaprika felkockázva
1/2 kaliforniai paprika felkockázva
Az öntethez:
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál magos mustár
A zöldségeket a csicseriborsó társaságában egy tálba helyezzük. Az öntet összetevőit összekeverjük, és a salátára helyezzük. Aztán sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és hagyjuk összeérni. További vegán receptek itt.