Mexikói szendvics házi tortillával

Mexikói szendvics házi tortillával

Receptek a rockstar.hu-n.

Hozzávalók:
 
A tortillához: 
•    4 db tojás 
•    8 ek zabpehely 
•    só 
 
A töltelékhez: 
•    1 db piros húsú Kaliforniai paprika 
•    1 db zöld húsú Kaliforniai paprika 
•    1 db hegyes erős zöldpaprika 
•    1 fej vöröshagyma 
•    1 maréknyi friss spenót levél 
•    20 dkg reszelt trappista sajt 
•    Kevés kókuszzsír
 
Elkészítés:
 
1. Először elkészítjük a tortillát: 2 db tojást egy csipet sóval villával felhabosítunk majd belekeverünk 4 ek zabpelyhet, és kókuszzsírral kent serpenyőbe öntjük, és először az egyik oldalát, utána megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. 
2.  A maradék tojásból, zabpehelyből még egy tortillát sütünk. Félre tesszük. A paprikákat megmossuk és csíkokra szeljük, a megtisztított hagymát kockára vágjuk, a spenótot megmossuk, és vastagabb szárrészeit eltávolítjuk. 
3. Egy wok serpenyőben kevés kókuszzsírt hevítünk, és ezen kissé megpirítjuk a zöldségeket, a zöldségeknek roppanósnak kell maradnia! Összeállítás: amiben a tortillákat sütöttük, visszatesszük a tűzre, és alulra egy lap tortillát teszünk, erre jön a reszelt sajt fele, majd a párolt-sült zöldségek, a sajt másik fele, végül a második tortilla. Annyi ideig melegítjük, h a sajt megolvadjon és összeragassza a szendvicsünket! 
 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.05.17.