Ne Fast Fashion üzletekben szerezd be az ajándékokat!

Ne Fast Fashion üzletekben szerezd be az ajándékokat!

Ismerkedj meg Te is a Slow Fashion adta lehetőségekkel!

A mai divatban egyetlen állandó dolog van, mégpedig a változás. De őszintén szólva kinek jó ez a fajta, kiszámíthatatlan változás? Kinek jó hogy az évet felosztjuk 52 miniszezonra? Kinek jó, hogy a múlt héten megvásárolt öltözéked dobhatod a szemetesbe, mert divatja múlt, vagy mert tönkrement? Létezik egy eszme, amit a spórolás nélküli pénztárcabarát megoldások, és a környezettudatosság éltet.

A Slow Fashion mozgalom 2008-ban indult Amerikából, és legnagyobb szószólója Kate Fletcher. A mozgalom legfőbb üzenete a környezettudatosság. A Slow Fashiont akkor fogod szeretni, ha az állandóságot részesíted előnyben a változásokkal szemben. A környezettudatosság mellett a Slow Fashion szerelmesei pénzt takaríthatnak meg, bár a haszon nem feltétlenül a vásárlás pillanatában keletkezik - mert nem a legolcsóbb termékek bírják a legtovább. Azon túl hogy pénztárcabarát és kíméli a környezetet, serkentően hat a gazdaságra, ugyanis a mozgalom másik alappillére a hazai gazdaság támogatása.

A Slow Fashion egy döntés, hogy felelősséget vállalj a környezeted megóvásáért a divatban tett választásaidon keresztül.

A folyamatos fogyasztás helyett a tudatos vásárlásra buzdít, arra, hogy meglásd azokat az összefüggéseket, amelyek túlmutatnak a ruhákon. Ismerd meg a ruhák előállításának módját, a ruhák készítőjét! Fordíts figyelmet arra, hogy amit vásárolsz, minőségi legyen, és környezetkímélő eljárással készüljön! Az aktuális trendek követése helyett a Slow Fashion mozgalom követői számára a tartósság képvisel értéket, az egyedi stílus megtalálása. Ezzel együtt jár, hogy a ruhák talán kicsit drágábbak, de nem a nagy betűkkel írt, feltűnő márkanév miatt, hanem mert nem tömegtermelésben készülnek, minőségibb vagy újrahasznosított anyagokból. A különbség pedig akkora, hogy megéri a befektetést.