Regenerálás nyár végén

Regenerálás nyár végén

kellő odafigyeléssel a megszerzett szép bronzbarna színt hetekkel meghosszabbíthatjuk

Mindenre képesek vagyunk csak azért, hogy minél hamarabb és minél szebben lebarnuljunk. Arra azonban már a legtöbben kevés gondot fordítanak, hogy a napsütés által okozott károkat helyrehozzák. A nyári hónapok után fontos teendő az igénybevett bőr regenerálása. Az ápolás mellett az sem utolsó szempont, hogy kellő odafigyeléssel a megszerzett szép bronzbarna színt hetekkel meghosszabbíthatjuk.
 
Nyaralás végén száraz a bőrünk és a hajunk is. A nap, a fürdőzés megviseli a kültakarót, noha a nyaralás alatt testileg és lelkileg is regenerálódunk. A barnára sült bőrünk megvastagodik, rugalmatlanná válik az erős napfénytől. Aki hosszabb időt töltött vízparton, főleg tengerparton, annak bőre hámlóvá, kissé rugalmatlanná és nagymértékben vízhiányossá válik.
 
Az arcbőr fokozott ápolásra, kezelésre, sőt kényeztetésre szorul nyár végén. Ezért jó, ha kerüljük az erős kozmetikumokat, szappant, alkoholtartalmú arcvizet. Használjunk helyette vízpótló, hidratáló krémet, emulziót, pakolást. 
 
Ne feledkezzünk meg a napozás utáni készítményekről sem. A száraz, hámló, esetleg berepedt bőrt hidratáló krémekkel kell ápolni. 
 
A nyaralás után a tisztálkodásra használt szappant vagy folyékony szappant is jól kell kiválasztani. Olajos tusfürdőt, olajfürdőt használjunk, illetve a különféle folyékony, zuhanyozáshoz használatos, C-vitamin- és egyéb provitamintartalmú fürdőemulziók is jó hatásúak.
 
A hatékony bőrápolás azonban nem elegendő, ha nem fordítunk figyelmet a táplálkozásra. Igyunk minél több folyadékot, lehetőleg ásványvizet, gyógyteát, cukor nélküli, rostos zöldség- vagy gyümölcslevet. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, együnk zöld és sárga főzeléket, salátát. Emellett töltsük föl szervezetünk vitamin- és ásványianyag-készletét.