Sárgabarack

Sárgabarack

Nemcsak finom, hasznos is!

A nyár második felének egyik legfinomabb gyümölcse a sárgabarack. Édes íze, finom illata miatt nagyon szeretjük, ám gondoltad volna, hogy rendkívül sok áldásos hatással is bír?
 
A sárgabarack magas vitamintartalmának köszönhetően a húsából készült pakolás rendkívül jó bőrápoló. Segít a pattanások elleni harcban, javítja a bőr tónusát, selymessé varázsolja a felületét, és még az öregedést is késlelteti. Magas víztartalma miatt jól hidratálja és méregteleníti a bőrt. A magjából kivont olajat kozmetikumok alapanyagaként és arcmasszázshoz is használják. A benne található antioxidánsok miatt igazi elixír az arcnak és a dekoltázsnak egyaránt. Nemcsak pakolásként, hanem belsőleg fogyasztva is kifejti jótékony hatásait: ha rendszeresen eszel sárgabarackot, az látszani fog a bőröd minőségén. A benne található béta-karotin segítségével hozzájárul az egyenletes, szép barnuláshoz is, ugyanúgy, mint a sárgarépa vagy a sütőtök - ám nem szabad túlságosan sokat fogyasztanod belőle, mert az a bőr sárgás elszíneződéséhez vezethet.
 
Mivel kevés benne a kalória, a sárgabarack az egyik legjobb fogyókúrás gyümölcs. Magas C-vitamin-tartalma miatt erősen hozzájárul a kilók leolvadásához, és mivel nagy részét víz teszi ki, fogyasztása teltségérzetet ad.  Rostos gyümölcs révén ez a barackfajta rendkívül jó méregtelenítő, így nem csak az alakformálásban, de a szervezeted kitisztításában is jó szolgálatot tehet.
 
A sárgabarack az egészségmegőrzésben is nagy szerepet játszhat. Tápanyagai csökkentik a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések kockázatát. Növeli a sejtek élettartamát és energiáját, erősíti az immunrendszert. Nagyon jó vírusölő: felveszi a harcot a bakteriális fertőzésekkel, és a megelőzésükben is segít. Hozzájárul a csontok egészséges fejlődéséhez és ép szerkezetének megtartásához. Méregtelenít, és csökkenti a légúti panaszokat.