Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény

Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény

Ezt az izgalmas vegetáriánus főételt mindenképpen érdemes kipróbálni!

Ha van vegetáriánus a családban, akkor kötelező villantanunk egy ünnepi húsmentes recepttel, de a tapasztalat szerint a húsevőket is lenyűgözi egy mutatós, vega fogás. Ezt az izgalmas vegetáriánus főételt mindenképpen érdemes kipróbálni!

Hozzávalók egy 28 cm-es kapcsos tortaformához:

  • 1 csomag leveles tészta

  • 45 dkg sütőtök

  • 20 dkg spenót

  • 20 dkg natúr sajtkrém

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 ág friss rozmaring

  • 5 dkg vaj

  • bors

  • 1 tojás a pite megkenéséhez

Elkészítés:

A leveles tészta felét zsírozott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük – célszerű sütőbabot használnunk súlyként, nehogy összeugorjon a tészta.

A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Pillanatok alatt összeesik a spenót.

Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak.

A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét, felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni.

180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat és kellemes ünnepeket kívánunk az egész családnak!