Vegán gyros

Vegán gyros

Receptek a rckstr.hu-n.

Hozzávalók:
 
2-4 pita
1 teáskanál növényi olaj
1 nagy vöröshagyma kockákra vágva
6-8 nagy gerezd fokhagyma
25 dkg szejtán csík
1-1 evőkanál (friss) oregánó és rozmaring
őrölt bors, só
6 evőkanál friss citromlé
2 teáskanál tamari vagy szójaszósz
vékonyra szeletelt paradicsom
vékonyra szeletelt lilahagyma
1 közepes uborka hámozva, kimagozva
2 dl szójajoghurt
1 teáskanál kapor
 
Elkészítés:
 
1. Egy serpenyőt melegíts közepes lángon.
2. Rakd az olajat, a vöröshagymát, borsot és a 2-3 gerezd összetört fokhagymát a serpenyőbe és süsd két percig folyamatosan keverve.
3. Vedd takarékra, add hozzá a szejtán­csíkokat, az oregánót, rozmaringot, 2 evőkanál citromlevet, a szójaszószt, (sót, ha szükséges), és főzd 15 percig. Időnként keverd meg.
4. Melegítsd meg egy másik serpenyőben vagy grillen a pitákat, majd vágd le a tetejüket, és töltsd meg őket a szejtánnal, tzatzikivel és a zöldségekkel. 
5. Gratulálok, kész is.
6. Ne felejtsd el étkezés után, megnyalni mind a 10 ujjadat.