Vegán quesadilla

Vegán quesadilla

A zöldséges mexikói ételkülönlegesség recepttel.

Hozzávalók:
 
1 csomag szeletelt vegán sajt
1 doboz vegán tejföl
1 doboz konzerv vörösbab
1/2 dobos konzerv kukorica
1 csomag tortilla
1 csokor petrezselyem
1 csokor zöldhagyma
1 db kaliforniai paprika
1 db nagyobb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 felaprított chilipaprika
só, bors
 
A felcsíkozott lilahagyma kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, és megpirítjuk. A babot és a kukoricát lecsepegtetjük, majd sa serpenyőbe szórjuk. Két perc után a tejfölt, a felaprított petrezselymet, a zöldhagymát, a chilipaprikát, sózzuk, borsozzuk, és megkeverjük. Pár percig hagyjuk összeérni, majd kb. 3 evőkanálnyi elegyet némi sajt társaságában egy tortilla közepére halmozunk, és elegyengetjük. Ekkor félbe hajtjuk a tortillát, és egy forró, ám száraz és vékony serpenyőbe helyezzük. Megfordítjuk, majd mikor mindkét oldala megpirult, szájjal fogyasztjuk. További vegán receptek a veganmuflon.blog.hu oldalon!