Vörösboros-olívás padlizsán spagettivel

Vörösboros-olívás padlizsán spagettivel

Íme a recept.

1 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl vörösbor
2 marék fekete olívabogyó
2 szál zöldhagyma
250 gramm spagettitészta
1 kiskanál oregánó
só, bors
 
A tésztát sós vízben feltesszük főni. A padlizsánt és a vöröshagymát felkockázzuk, utóbbit megpároljuk egy kevés olívaolajon, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, majd a padlizsánt is. 0.5 dl kevés vizet adagolunk hozzá, és fedő alatt, közepes lángon megpároljuk, de semmiképp sem teljesen puhára. Ezek után hozzápasszítjuk a sűrített paradicsomot és a vörösbort, megkeverjük, majd egy perc után a felaprított zöldhagymát és az olívabogyót. Legvégül oregánóval, sóval és borssal fokozzuk az ízélményt a sztratoszféra szintjére.