A legjobb aktív magyar profi öklözők toplistája

A legjobb aktív magyar profi öklözők toplistája

szeptemberben már ismét ringbe szólítják Magyarország legjobb profi öklözőit

A Felix Promotion International versenyzői számára az elmúlt hétvégén befejeződött a tavaszi versenyszezon, de csak egy szusszanásnyi szünet lesz, hisz szeptemberben már ismét ringbe szólítják Magyarország legjobb profi öklözőit.

Érdemes addig is áttekinteni, hogy az iroda ökölvívói hogyan állnak a magyar, illetve a nemzetközi mezőnyben.
 
A számítógépes összesítés alapján továbbra is Szellő Imre (21 győzelem, 0 vereség) hazánk legmagasabban rangsorolt profi öklözője, aki 21. a cirkálósúlyú világranglistán. Érdekesség, hogy ebben a súlykategóriában milyen jól állunk, hiszen a pontszámok alapján a 6. legjobb magyar a WBO Európa-bajnok Lődi Tamás (Lauri Team), míg 9. Petrányi Zoltán (Profibox Promotion), továbbá Szellő csapattársa, a 12. Darmos József is itt osztja a pofonokat.
 
A nemrég visszatért korábbi nagypehelysúlyú WBO Európa-bajnok Kovács Zoltán áll a súlycsoportoktól független magyar ranglista második helyén, aki - saját súlyában – 46. a világon. A harmadik helyen a váltósúlyú Tóth László (Toto Promotion) található.
 
Az összesített magyar rangsor 4. helyen az immáron nagyváltósúlyban küzdő korábbi amatőr junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok és olimpikon Bacskai Balázs (7 győzelem, 0 vereség) található, aki a Jean Carlos Prada elleni múlt szombati, várpalotai győzelmével feljött a világranglista 59. helyére. Ugyanebben a kategóriában a Felix Promotion korábbi versenyzője, Berki Ferenc Jr. (11 győzelem, 0 vereség) a 7. az összevont magyar ranglistán, míg 131. a súlycsoport számítógépes világranglistáján. Tízedik helyen a Kanadában élő Darányi Zsolt Jr. (14 győzelem, 0 vereség) található.
 
Az abszolút magyar ranglista 5. helyén a szintén Felix Promotion félnehézsúlyú öklözője, Kis Máté, míg 8. pozícióban a volt nagyközépsúlyú WBO ifjúsági bajnok, immáron középsúlyban küzdő Egedi Renátó áll. 
 
 
TOP10 magyar versenyzők a boxrec számítógépes adatbázisa alapján:
 
1.       Szellő Imre       (Felix Promotion), cirkálósúly, 91 pont
2.       Kovács Zoltán   (Felix Promotion), nagypehelysúly, 63 pont
3.       Tóth László        (Toto Box Promotion), váltósúly, 60 pont
4.       Bacskai Balázs  (Felix Promotion), nagyváltósúly, 55 pont
5.       Kis Máté           (Felix Promotion), félnehézsúlyú, 36 pont
6.       Lődi Tamás        (Lauri Promotion), cirkálósúlyú, 31 pont
7.       Berki Ferenc Jr (Siesta Boxing), nagyváltósúly, 30 pont
8.       Egedi Renátó    (Felix Promotion), középsúly, 29 pont
9.       Petrányi Zoltán (Profibox Promotion), cirkálósúlyú, 28 pont
10.  Darányi Zsolt Jr (Kanada), nagyváltósúly, 28 pont