A MAFSZ VERSENYBIZOTTSÁGA ELKÉSZÍTETTE A 2017-ES SZEZON MENETRENDJÉT

A MAFSZ VERSENYBIZOTTSÁGA ELKÉSZÍTETTE A 2017-ES SZEZON MENETRENDJÉT

A nevezési határidő 2016. december 16-i lezárulta után, a Magyar Amerikai Futball Szövetség Versenybizottsága elkészítette a tavasszal induló, 2017-es amerikai futball bajnokság versenynaptárát.

Az idei szezonban is három osztályban zajlanak majd a küzdelmek. A kiemelt osztályban idén már nem találjuk meg a Nyíregyháza Tigers csapatát, akik a tavalyi HFL elődöntő után, az új vezetőséggel csak a másodosztály küzdelmeit vállalták. Ott lesz viszont a szövetségi kapitány, Grátz Vilmos vezette Dunaújváros Gorillaz, amely bajnokként érkezik a Divízió I.-ből. A másodosztályban viszont mindösszesen öt csapat vesz részt, ahol a hazánk egyetlen szabványpályáját is magáénak tudható Fehérvár Enthroners újoncként szeretne meglepetést okozni. Az idei legnépesebb mezőny a Divízió II.-ben található, ahol több olyan együttes is van, amely tavaly még egy vagy akár két osztállyal is feljebb játszott.  
 
Nagy örömünkre szolgál, hogy 2017-ben mindhárom osztálynak lesz névadó szponzora. A kiemelt osztály küzdelmei Ratio Média HFL néven zajlanak majd az idei évben, ráadásként a névadó támogató Ratio Média, a HFL-el kapcsolatos reklámjogokat is megszerezte az idényre a MAFSZ-al kötött szerződés értelmében. A másodosztály névadó szponzora a FEZEN Fesztivál nem számít újoncnak az amerikai futball világában, ám ezúttal ők is egy osztályt lépve segítik a hazai csapatokat a FEZEN Divízió I.-ben. A harmadosztály azonban a FEZEN távozása után sem marad névadó nélkül. A Molnár és Társa Kft. támogatásának köszönhetően Berény-Sport Divízió II. néven indul majd a bajnokság a legalacsonyabb osztályban.                    
 
A Ratio Média HFL csapatai:
Budapest Cowbells (2016 HFL ezüstérmes)
Budapest Wolves Dunaújváros Gorillaz (2016 Divízió I-es bajnok)
Eger Heroes Győr Sharks Miskolc Steelers (2016 HFL bajnok)
 
A FEZEN Divízió I. csapatai:
Budapest Cowbells 2 Budapest Eagles (2016 Divízió II-es bajnok)
Fehérvár Enthroners (2016 Divízió II-es ezüstérmes)
Gladiators (2016 Divízió I-es ezüstérmes)
Miskolc Renegades  
 
A Berény-Sport Divízió II. csapatai:  
Nyugati Csoport: Boda Troopers, Budapest Titans, Szekszárd Badbones, Szombathely Crushers, Tatabánya Mustangs, Újpest Bulldogs,  
Keleti Csoport:  Budapest Eagles 2, Dabas Sparks, Gladiators 2, Nyíregyháza Tigers, Rebels Oldboys, Wolverines 
 
www.mafsz.org