Átütő magyar siker a CIV OLASZ BAJNOKSÁG OHVALE Moto GP-0-ban

Átütő magyar siker a CIV OLASZ BAJNOKSÁG OHVALE Moto GP-0-ban

Görbe Soma, a Tomracing Motorsport licensz versenyzője, akit a Sport&Events Management utánpótlás csapatában képvisel élete első nagypályás versenyén rögtön dobogóra állt.

Görbe Soma, alig múlt 11 éves és az olasz CIV OHVALE Moto GP -0 bajnokság varano-i futamán harmadik helyen ért célba. Két hete még első nagypályás edzőhétvégéjén így nyilatkozott a fiatal tehetség - “Nekem ez volt az első nagypályás edzésem. Azonban rendre minden fordulóban a harmadik helyen végeztem. A lemaradásom mindössze 0.6 másodperc az elsőhöz képest. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen nem gondoltuk, hogy az élmezőnnyel fogok menni.“
 
Az elmúlt hétvégén a hozta az edzés papírformáját és jól teljesített a versenyző. A hetedik körben piros zászlóval megszakított kilenc körös versenyben egy megfontolt előzéssel és nagy csatában 3. helyen ért célba a fiatal motoros élete első nagypályás versenyén Olaszországban.
 
“Nagyon örülök és boldog vagyok, hogy itt lehettem. Két hete még csak reméltük, hogy az élmezőnnyel fogom tudni tartani a tempót, mert edzésen hoztam az időket. De a versenyszituációban is jól hoztam a köridőket és ezzel szinte majdnem a második helyre is be tudtam volna jönni, csak egy századdal maradtam le. Már most nagyon várom a franciacorta-i futamot.” - nyilatkozta a fiatal tehetség.
 
 
Háttér információk:
 
Görbe Soma, 11 éves gyorsasági motorversenyző, 8 évesen 2. lett a magyar nyílt nemzetközi bajnokságban, PW50 kategóriában. A fiatal versenyző 6 évesen  kezdett motorozni, édesapja, Görbe Sándor nemzetközileg ismert motorépítő. A sportolót jelenleg a Sport&Events Management képviseli, a Tomracing licenszes versenyzője.
A Sport&Events Management a tevékenységének az alapjai a sportban, azon belül is a technikai sportban gyökereznek. A cég munkásságát segíti tanácsadóként, Stefano Favaro, aki nagyon komoly sportszakmai múlttal rendelkezik. Tíz éven keresztül dolgozott együtt Talmácsi Gáborral, akit végül hozzásegített ahhoz, hogy világbajnok legyen. A cég jelenleg két keréken és négy keréken teremti meg a "win-win” helyzeteket, és koordinálja és képviseli a versenyzőket, kiemelt versenyzőik Lukács Kornél "Csucsu" Rallycross versenyző és Sebestyén Péter SuperSport motorversenyző. CIV OHVALE versenysorozatot Valerio Da Lio olasz üzletember hozta létre. A sorozat Moto GP - 0 néven vált ismertté, a motorokat speciálisan erre a kategóriára tervezték a 8 - 14 éves versenyzők számára, hogy a legjobb technikákat elsajátítva kerüljenek ki ebből a sorozatból a jövő nagy sztárjai.