Buenos Aires – Maradona szívesen lenne újra szövetségi kapitány

Buenos Aires – Maradona szívesen lenne újra szövetségi kapitány

Diego Maradona szívesen irányítaná ismét az argentin válogatottat - legalábbis ezt lehet kivenni szavaiból.

– Én még mindig argentin vagyok, és argentinként is fogok meghalni. A szakember változatlanul itt él bennem, és a fű illata még mindig vonz annyira, mint egy csinos asszony – nyilatkozta Maradona a Rivadavia rádiónak.
 
A játékosként világbajnoki arany- (1986), illetve ezüstérmes (1990) Maradona dolgozott már szövetségi kapitányként az argentin válogatott élén, amellyel a 2010-es világbajnokságon a negyeddöntőben búcsúzott. Rövid dubaji kitérőt követően viszont nem tevékenykedett edzőként.
 
Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) vezetői jelenleg az április tizedikén menesztett szövetségi kapitány, Edgardo Bauza utódját keresik. Helyi sajtóhírek szerint az első számú jelölt Jorge Sampaoli.
 
– Nem is tudom, nem is tudom... Ezt a Sampaoli-ügyet felfújtnak tartom – folytatta Maradona, hozzátéve, hogy a Sevilla trénere Chilében valóban ért el sikereket, de spanyol klubcsapatával, a Sevillával egyelőre még adós a kiugró eredménnyel.  – Szerintem Sampaoli csak a jelöltek egyike, de nem tartanám igazságosnak a kinevezését – tette hozzá „El Pibe de Oro”
 
A legendás futballista elárulta, hogy nincs kapcsolata sem az argentin szövetség újonnan kinevezett elnökével, Claudio Tapiával, sem az első alelnökkel, a Boca Juniors klubelnökével, Daniel Angelicivel.
 
Maradona meg van győződve arról, hogy az argentinoknak pótselejtezőt kell játszaniuk a vb-részvételért.
 
– Messi nélkül végünk van, de ő mindig képes pluszt adni, ezért bízom bennük – utalt Maradona a Barcelona klasszisának hiányára. Lionel Messit négy mérkőzésre tiltotta el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a partjelző megsértéséért, büntetéséből még három mérkőzés van hátra.
 
A dél-amerikai vb-selejtezős zónában négy fordulóval a zárás előtt Argentína az ötödik helyen áll, ami pótkvalifikációs lehetőséget ér, nem automatikus világbajnoki részvételt. Ahhoz az első négyben kellene végeznie. A dél-amerikai csoport élén álló Brazília már biztos vb-résztvevő, mögötte viszont szoros a mezőny. Kolumbia két, Uruguay és Chile egy-egy ponttal előzi meg az argentinokat. Utóbbiak a folytatásban Uruguay és Ecuador vendégei lesznek, a két idegenbeli fellépés között pedig Venezuelát és Perut fogadják.