Alternatív világítástechnika, megújuló energia, a jövő fénye

Alternatív világítástechnika, megújuló energia, a jövő fénye

Ledlámpaház.hu

A cég fő profilja az alternatív energiaforrások kiaknázására irányuló berendezések forgalmazása, rendszerek tervezése, kivitelezése. Mi számít alternatív energiaforrásnak? Mennyivel hatékonyabb ez a rendszer, mint a hagyományos, mindennapi?
 
Megújuló energiaforrásoknak a szelet, a napot, a vizet és a biomasszát nevezzük. Azért hatékonyabb, mint a hagyományos, mert mindig megújul úgy, hogy közben nem kell hatalmas mennyiségű káros anyagot a levegőbe bocsátanunk.
 
A kínálat: napelemes rendszerek, LED-es világítástechnika, energiatakarékosság… Az utóbbi időben rendkívül elterjedt, sőt, már-már divatos lett „zöldnek” lenni. Jelenleg mennyire fontos ez a fajta (energiatakarékos) energiafelhasználás? Miért számít ez a jövő – és már a jelen – szempontjából?
 
Én itt ezt a kérdést kettévenném, ugyanis egyszer beszélünk energiatermelésről és egyszer beszélünk energiafelhasználásról. Ugye arról már volt szó, hogy a napelemes rendszerek, vízerőművek, szélerőművek megújuló energiát termelnek, amely nem terheli olyan mértékben a környezetet, mint a nem megújuló energiaforrások használata. Az energiatakarékosnak nevezett felhasználással, például LED-es világítástechnikával jóval kevesebb energiát használunk el a megtermelt energiából, mint ha hagyományos fényforrásokat használnánk, ezáltal megint csak csökkentjük például az ökolábnyomunkat. Ennek a fontossága évről évre egyre csak nő, hiszen nem csak arról van szó, hogy hamarosan kiürülnek a Föld nem megújuló energiaforrás-tartalékai, hanem ezeknek a használatával olyan mértékben szennyezzük környezetünket, ami már nem csak a jövő nemzedékeire, hanem ránk és a Földön élő minden élőlényre is komoly, káros hatással van.
 
 
Pontosan mivel foglalkozik a LEDLámpaház? Milyen alternatívákat, termékeket kínál?
 
A Ledlámpaház LED-es világítástechnikai termékek és kiegészítők forgalmazásával foglalkozik mind lakossági ügyfelek, mind viszonteladók részére. Célunk, hogy több mint 7000 termékünk közül minden vásárlónk megtalálja a számára legmegfelelőbb, kiváló minőségű LED-es terméket.
 
A LED-es világítástechnika lényegében alternatívát kínál minden hagyományos, halogén fényforrás kiváltására. Mivel ezek kompatibilisek egymással, így elég csak a fényforrást cserélni, a foglalatot nem szükséges. Termékeink széles kínálatot nyújtanak a legtöbbféle világítástechnikai termékből, így különböző típusú LED-izzókból, LED-szalagokból és tartozékaikból, otthoni és irodai felhasználásra alkalmas lámpatestből és ipari területek megvilágításához szükséges fényforrásokból. Ezen kívül cégünk fő üzletágát követve napelemes termékeket és kiegészítőket is forgalmazunk.
 
Ezek a termékek mennyire hatékonyak a környezetszennyezés és energiatakarékosság szempontjából?
 
A LED-es világítástechnikának számos előnye van a hagyományossal szemben, mind a környezetszennyezés, mind az energiatakarékosság szempontjából. A hagyományos világítással összehasonlítva jóval kisebb a fényforrások teljesítménye (közben a fény ereje nem csökken), így lényegesen kevesebb energiát használ fel. Ez globális szinten jelentős energiamegtakarítást eredményez, de emberi szintre lebontva is sok pozitívummal jár – például a villanyszámla költségének csökkenése. A LED-es termékek élettartalma jóval hosszabb (persze itt is fontos, hogy jó minőségű terméket válasszunk, a Ledlámpaháznál például a 3 év garanciával rendelkező fényforrások jellemzőek). A hosszabb élettartam eredményeként sokkal kevesebbszer kell fényforrásunkat lecserélnünk, ezzel pedig a hulladéktermelés csökkentéséhez is hozzájárulhatunk. A LED technológia használata ezen kívül egészségügyi szempontból is hasznos, mivel vibrálásmentes, természetes fénye kíméli és sokkal kevésbé rontja a szemet.
 
 
Mik a rendelési módok, hogyan lehet hozzájutni egy-egy termékhez?
 
A Ledlámpaház.hu többféle rendelési és vásárlási lehetőséget is biztosít. Budapesti és szolnoki üzletünkben hozzáértő szakeladók segítségével tudják megvásárolni termékeinket. Webáruházunkban – Ledlámpaház.hu – teljes termékkínálatunkat megtalálja és meg tudja rendelni, amennyiben mégsem találja meg amit keres, elegendő felvenni velünk a kapcsolatot, és segítünk megtalálni a megfelelő terméket.
 
Mik az újdonságok?
 
A LED-es technológia elterjedése számos újítást eredményez a világítástechnikában. A LED-chipek kis méretét és sokféle felületre való integrálási lehetőségét figyelembe véve a fejlesztési területek kimeríthetetlenek a világítástechnikai iparágban. Így az egyszerűbb, foglalatos lámpatestek mellett megkezdődött a beépített fényforrást tartalmazó, kis méretű vagy design lámpatestek tervezése és gyártása. Másik nagy újításként fontos megemlíteni a LED-szalagokat, amiknek alumíniumprofilban való felszerelésével a rejtett, dekor- és fővilágítások kialakításának végtelen számú lehetősége rejlik. A LED világítással együtt az okosrendszerek, szabályozható lámpatestek (fényerő, színhőmérséklet) is megjelentek, amik napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.
 
 
A Ledlámpaház folyamatosan nyomon követi a különböző gyártók fejlesztéseit, így webáruházunkban heti szinten jelennek meg újabbnál újabb termékek. Ezekről folyamatos tájékoztatást adunk weboldalunkon és közösségi oldalainkon is.
 
Ha valakit jobban érdekel ez az egész, hogyan, milyen módokon tud közelebb kerülni, informálódni a dolgokról? Hol találkozhat a „mezei” felhasználó az aktuális termékekkel, rendszerekkel?
 
Azon kívül, hogy üzleteinkben és elérhetőségeinken bármilyen kérdésre igyekszünk megfelelő és kielégítő információt adni, több internetes felületen is folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket. Webáruházunkban megtalálhatóak termékeink, az újdonságokról folyamatos tájékoztatást adunk, a technikai kérdésekről pedig blogunkban és a termékek leírásban adunk információt. Ezen kívül lehetőség van feliratkozni hírlevelünkre és követni Facebook- és Instagram-oldalunkat, ahol szintén folyamatosan tájékoztatást adunk termékeinkről, akcióinkról. Keressen tehát minket bizalommal, mert a célunk, hogy Ön is megtalálja azt a fényforrást, amivel elégedett lesz a mindennapokban!