Folytatások – 2. rész

Folytatások – 2. rész

Idén nyáron rengeteg film kap folytatást, ebből a hamarosan vászonra kerülő felhozatalból szemezgetünk.

Ha egy film sikeres, akkor törvényszerű következményként kéne a folytatásának is legalább akkora népszerűségre szert tennie, hiszen ami már egyszer bevált, az működik. Persze a filmvilág tele van csalódást keltő második, harmadik, tizenhatodik részekkel, de olykor-olykor sikerül megismételni, vagy akár felülmúlni a kezdő mutatványt. Idén nyáron rengeteg film kap folytatást, de ne legyenek illúzióink, hogy a bevételi tényező nem esik a prioritási lista első helyére, azonban ideális sorozatfüggőként ugyanúgy várjuk a következő részeket, hiszen az élet sem egy film és sosem áll le. Ebből a hamarosan vászonra kerülő felhozatalból szemezgetünk.
 
 
Tom Cruise már egy ideje bebetonozottan cövekel Tom Cruise, a világmegmentő akcióhős szerepében. Néha jöhet egy kis sci-fi, kellő mennyiségű humor, de a szélesvásznú akciójelenetek vannak a kamerafókusz középpontjában. A Mission-sorozat első epizódja már elmúlt 20 éves, de Hunt ügynök, vagyis Tom Cruise egyre nagyobbakat ugrik, egyre jobb verdákat vezet és egyre jobbak a kütyüjei. Most itt a 6. rész, a Mission: Impossible – Utóhatás, amit az előzőt is jegyző Christopher McQuarrie rendez, aki már jártas Tom Cruise-olásban, hiszen ott volt a A holnap határa, Jack Reacher és a Valkűr is, amiknek ugye szintén Tom Cruise volt a főszereplője. Az új sztori röviden, hogy Tom Cruise és az IMF (nem az) csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel… Tom Cruise augusztus 2-tól ismét a mozikban.
 
 
Denzel Washington, az egyszemélyes hadsereg ismét akcióban. A 2014-es első részben jól megvédelmezte Chloe Grace Moretzet a gonoszok elől, nem unatkoztunk, az tuti. „Robert McCall azt hitte, visszavonulhat, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik.” Most itt a folytatás, szerencsére azonos a rendező, Antoine Fuqua, úgyhogy lesz megint nagyon erőszakos igazságosztás, lövöldözés, verekedés, védelmezés Washington-módra. A Védelmező 2 augusztus 16-tól nézhető.
 
 
Visszatér kedvenc germán tanárunk, Zeki Müller (Elyas M’Barek). Méghozzá egy hatalmas problémával: a Fák jú tanár úr 3 témája ezúttal a rémisztő érettségi! Ahogy lenni szokott: új tanév – új problémák. A pályaválasztási tanácsadó nem jósol fényes jövőt a diákoknak, ezért az osztály tagjai teljesen letörnek, csalódottságukban pedig még több bajt kevernek. Müller Tanár Úr viszont dörzsölt csávó, nem hagyja, hogy holmi szakmai előrejelzés gátat szabjon a felnőtté válás meghatározó mérföldkövének letételénél. Reméljük, most is könnyesre röhögjük magunkat, amikor előtörnek a középsuli vérfagyasztó emlékei, amikre már mi is könnyes szemmel és nosztalgikus bájjal tekintünk vissza, vagy épp azért, mert pont e jelentős etap valóságát éljük meg. Szerencsére a korábbi részeket is jegyző Bora Dagtekin ült most is a rendezői székben. A film augusztus 23-tól a mozikban!
 
 
Vannak színészek, akiket ha csupán csak meglátunk, már mosolyra görbülnek ajkaink. E színészeknél elsősorban nem is az adott film színvonalára, cselekményére vagyunk kíváncsiak, hanem magára az aktorra, a kínosabbnál kínosabb szituációira, csak vicc legyen, semmi más. Ilyen csávó Rowan Atkinson is, ismertebb nevén Mr. Bean, aki pusztán fizimiskájával is a rekeszizmokat támadja meg elsőként. Főleg ha ő a világ legjobb kéme. Johnny English, a szupertitkosügynök augusztus 20-án visszamászik a vászonra. Az apropót most egy kibertámadás adja, ami leleplezi az angol beépített ügynököket és a világ természetesen megint veszélybe kerül, amit csak egyvalaki képes megmenteni…szóval Johnny English újra lecsap.
 
 
Emlékszünk még Rontó Ralphra és cuki kis csapatára? Na, most hátrahagyják az old-school játéktermeket és kellően korszerűsödve, az aktuális trendeket kiszolgálva az interneten fognak garázdálkodni november 22-től a kis furmányos figurák. Vigyázzunk, Ralph lezúzza a netet a Rontó Ralph 2. részében!