TÉLI MESÉK

TÉLI MESÉK

Hangolódj az ünnepi szezonra aranyos kis téli mozikkal!

Még csak november van, de az üzletek már karácsonyi díszekbe öltözve kínálják a rénszarvasos párnákat és mosolygós mikuláscsokikat, lassan akarva-akaratlanul is ünnepi hangulat melegíti fel fagyos szívünket. Miért ne hangolódhatnánk a havas szezonra aranyos kis téli mozikkal is?
 
 
Csajkovszkij balettjének csengő szólamai régi karácsonyi ismerősként köszöntenek december környékén, nem csoda, hogy E. T. A. Hoffmann „A diótörő és az egérkirály” című meséjét számtalan alkalommal feldolgozták már. Most egy újabb verzió készült el, ráadásul egy szélesvászonra szánt moziváltozat! A diótörő és a négy birodalom című kalandban olyan színészek törik a diót, mint Keira Knightley, Morgan Freeman, Helen Mirren vagy a főszereplő, Mackenzie Foy. A filmet Lasse Hallström (Csokoládé) és Joe Johnston (Jumanji) rendezik a Disneyvel karöltve, szóval mindenképpen egy izgalmas és látványos, hófödte fantáziának lehetünk tanúi. Irány a moziba be!
 
 
November 29-én kerül a mozikba Alain Chabat francia filmrendező téli alkotása, A karácsony mentőakció. Ő maga írta és rendezte a filmet, sőt, magát a Télapót is ő játssza (egyébként neki köszönhetjük az utolsó kettő Asterix-filmet). A történetben a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsonyi ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet, mert a manócskák lebetegednek. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony… Könnyű kis családi vígjáték a hidegebb napokra!
 
 
A legkisebbek számára is tartogat néznivalót a karácsonyi filmipar, sőt mi több, egy hazai animációs alkotás formájában. Pálfi Zsolt és Berg Judit Lengemeséi tavaszi és nyári kalandjai után ezúttal az őszi-téli mesékre lehet elvinni a porontyokat, akikre számtalan téli kaland vár a Nádtengeren Füttyös Vilkó és barátai társaságában. A Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren a télapó napján december 6-án kerül a mozikba!
 
 
Az egyik legnagyobb durranás az idei karácsonyi filmszezonban mindenképpen A Grincs legújabb animációs kiadása lesz! Bár nehéz lesz a Jim Carrey-s verziót felülmúlni, az biztos, de az Illumination produkció már bizonyította, hogy ért az animált műfajhoz, hiszen olyan meséket köszönhetünk nekik, mint a „Gru”, vagy „A kis kedvencek titkos élete”, tehát látványból, ötletből, érzelemből és humorból biztosan nem lesz hiány. A Grincsnek pedig pont ezek a legfőbb erényei, persze elsősorban Dr. Seuss gonosz kis zöld főhőse viszi majd a prímet, meg a karácsonyt is. Reméljük, nem lesz túl giccses, bár ennek a történetnek még az sem árthat meg.