10. évét új dallal kezdi a Minimyst – Nem Maradsz Egyedül

10. évét új dallal kezdi a Minimyst – Nem Maradsz Egyedül

A Minimyst 2024-ben a tizedik életévébe lép, ami alatt sok minden történt a zenekarral, idén pedig nem csak az évfordulót, de egy új lemezt is érdemes várni, és hogy lehet az elmúlt 10 évet és az új lemezt összekötni? Ha valaki egy régi dal felújításával indítja az évet.
 
„A dal már korábban megjelent egy szóló, side projekt lemezen, amit még a Hangfoglaló Program támogatásából valósítottunk meg, ami MNoir vagyis Minimyst Noir néven futott és Deák Ambrus (AMB) volt a producere. Ezt a dalt dolgoztuk fel és egészítettük ki a refrénben.” – meséli Mészáros István, a zenekar frontembere a dalról.
 
 

„A nagytotál egy földön fekvő nőt mutat, nem derül ki, hogy mi történt vele, csak sejthető. Hangulatát, tartalmát tekintve leginkáb Nick Cave: "Where the Wild Roses Grow” című dalához tudnám hasonlítani, ez is egy “murder ballad”. Szóval a szerelemféltés a témaköre, a tavalyi dalokhoz képest kicsit sötétebb, mégis ezzel ünnepeljük, hogy 10. évébe lépett a Minimyst entitás, amely sok változáson ment keresztül az évek során, és egyben ezzel a dallal köszönjük meg annak a sok-sok jó embernek, akik dolgoztak rajta, akik tolták a szekeret, hogy “nem voltunk egyedül”. 
 
A Nem Maradsz Egyedül mellett még két dal érkezik nemsokára az albumra, aminek a címét egyelőre nem árulta el István.

„Tavasszal érkezik egy nagylemez, ami mindenképpen egy mérfölkő számunkra, a 10 éves Minimyst szerény történetében. A Nem Maradsz Egyedül két másik, februárban és márciusban érkező dal kíséretében vezeti fel az albumot, így a 2023-ban már megjelent dalok és az idei 3 dal fog nagylemezzé kerekedni. A címe még titok, de már a borítón dolgozunk. 

Május 4-én lesz a bemutató koncert az Akvárium Local-ban, ahol a Summer Freeze zenekarral együtt lépünk fel. Szeretnénk többet koncertezni, a Minimyst Duo/Trió formációt is fejlesztjük, hogy el tudjunk jutni kisebb, hangulatos helyekre, fesztiválokra. A Balaton körül biztosan leszünk. Készülnek újabb dalok is, amelyek őszre biztosan valamilyen formát fognak ölteni.”
 
 
A naptárba már most érdemes beírni tehát, hogy május 4-én mutatja be a 10 éves Minimyst a legújabb lemezét, addig viszont még újabb dalokat is hallgathatnak a rajongók, addig is mehet on repeat a Nem Maradsz Egyedül!
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

pastedGraphic.pngpastedGraphic_1.pngpastedGraphic_2.png